Musikvideotoppen Vecka 24

Det har varit extremt jämnt på toppen under denna veckan, men till sist var det Emanuel Edner som återigen tog förstaplatsen. Vi får också hälsa nykomlingen Kristoffer Kabell välkommen in på listan.

Det innebär att vi får säga hejdå till VED med sin improvisationsvideo. The Men och Atilla ligger stadigt kvar på listan. Vi har ju en maxgräns på tio veckor vilket innebär att det här har varit sista veckan som ni besökare kunnat rösta på The Men. Tack till The Men för tio imponerande veckor på listan!

Bland veckans utmanare har vi en massa nya, intressanta musikvideor med en majoritet av svenska artister och regissörer.

Glöm inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Emanuel Edner – Hummingbirds 2
2. (2) Olin+ – Jag tål arsenik 9
3. (NY) Kristoffer Kabell – Solen går upp 1
4. (3) The Men – Brother 10
5. (4) Atilla – Slacker 6

Veckans utmanarvideor

PMG – It’s a journey
Den här videon från PMG (Peter Martinsson Group) handlar om den resa som bandet har varit på sen 1972 tillsammans. Inte konstant, men tre av medlemmarna spelade ihop första gången redan 1972. De säger själva att de har försökt beskriva det hela med lite humor och bilderna är från deras personliga album genom livet.

Newkid – Kate Moss
Newkid är tillbaka med ny musik efter ett gediget uppehåll, sisådär en sex år. Han slår på stort med denna ambitiösa och intressanta musikvideo till låten “Kate Moss” som är regisserad av Mattias Erik Johansson. Den är bland annat inspelad på Nordic Ice Hotel och Icebar i Stockholm. Internationell klass på denna…?

Billy Momo – Following Me Following You
En allvarlig video med humoristisk underton från Billy Momo som är skapad av bandet själva. Såhär säger de själva om videon: “Låten är vår kommentar till det nuvarande läget i världen, där ökande polarisering gör att folk slutar lyssna på varandra. Alla olika fraktioner klamrar sig fast vid sina egna åsikter om världen, och ifrågasätter aldrig sig själva, men alla andra. Även en röst av förnuft kommer att missförstås och skruvas till olika betydelser av olika människor. Det här är en mycket allvarlig sak, men i den här videon har vi försökt att illustrera poängen med en humoristisk känsla.”

Athwartship – Dead Into You
Parisbaserade filmskaparen och fotografen Laura Bonnefous presenterar här ett abstrakt, duofärgat universum i det här introspektiva porträttet av omöjlig kärlek – den medföljande musikvideon till den senaste låten från electropopartisten Athwartship.

Flora Cash – California
I veckan hade denna video från svenska Flora Cash premiär. Den är regisserad av E.J. Drake. Flora Cash säger själva såhär om videon: “Med allt som hänt politiskt de senaste månaderna ville vi göra en video med ett förutseende och verkligt budskap. Vi tror inte på att tvinga ner sin åsikt i halsen på folk och vi är alltid öppna för att ta till oss nya sätt att se på saker. Vi tror däremot på att stå upp för människans värde, vilket är exakt vad vi anser att den här videon gör.”

This poll is closed! Poll activity:
start_date 11/06/2017 19:00:00
end_date 18/06/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.