Musikvideotoppen Vecka 23

Vi har en ny etta denna veckan. Nykomlingen Emanuel Edner har tagit sig in på förstaplatsen med videon som han gjort tillsammans med sin syster Maria, hon har nämligen koreograferat den.

Även nykomlingarna VED med sin improvisationsvideo från Tadjikistan har tagit sig in på listan och ligger nu femma. Båda långkörarna Olin+ och The Men ligger också kvar på listan, som tvåa respektive trea. Så även våra norska vänner i Atilla.

Bland veckans utmanare har vi allt från 360-filmade klipp till videor med viktiga budskap om flyktingar och empati.

Glöm inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Emanuel Edner – Hummingbirds 1
2. (1) Olin+ – Jag tål arsenik 8
3. (2) The Men – Brother 9
4. (3) Atilla – Slacker 5
5. (NY) VED – Zerafshan Improvisation 1

Veckans utmanarvideor

Washed Out – Get Lost
“Get Lost” är den första singeln sedan 2013 från Washed Out. Han lär få mycket uppmärksamhet för videon. Den består av ett collage gjort av retrobilder som kommer till liv och berättar en lös historia med mycket humor från soliga Kalifornien. Regissör är Harvey Benschoter.

Saintseneca – Book Of The Dead On Sale
Det här är en upplevelse utöver det vanliga. Videon är filmad med hjälp av en 360-kamera och sen har bilderna plattats ut och bildar en cirkel. Startar igång en massa tankar och idéer hos tittaren. Regi av Jon Washington och Zac Little.

Blisterhead – Border control
Video som handlar om det viktiga temat flykt och flyktingar. Det går väl inte att prata för mycket om? Temat för hela den nya skivan från veteranerna i Blisterhead är just flyktingars kamp för att överleva och bristen på empati bland oss andra. Videon är regisserad av Erik Törnqvist och klippen på flyktingarna är (lite fräckt, men ändå) hämtade från nyhetsinslag över hela världen.

Kristoffer Kabell – Solen går upp
Minimalistisk men vacker video filmad i magisk natur från Kristoffer Kabell. Låten kommer från nya skivan Allt i allt som släpps i augusti. Videon är också skapad av Kristoffer Kabell själv tillsammans med Daniel Thrue.

Elton John – Bennie And The Jets
Tre gamla Elton John-låtar har fått musikvideor för första gången. Det utlystes nämligen en tävling för detta. Vinnarna presenterades vid filmfestivalen i Cannes häromveckan och har fått en hel del uppmärksamhet. Regissörer till just den här videon är Jack Whiteley och Laura Brownhill.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 04/06/2017 19:00:00
end_date 11/06/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 23

  1. Ann-Louise Liljedahl skriver:

    Så vacker låt!

  2. åsa söderberg skriver:

    FINASTE!

Kommentarer inaktiverade.