Musikvideotoppen Vecka 22

En het kamp om förstaplatsen och många udda utmanarvideor utgör Musikvideotoppen denna vecka.

The Men och Olin+ slåss om förstaplatsen och verkar vinna ungefär varannan vecka som det ser ut just nu. Atilla ligger kvar som trea och därefter har vi fått in två utmanare; Timo Räisinen och Ignore The Elephant. Vi på Musikvideotoppen tycker det kan vara spännande att utmana tanken på vad som kan vara en musikvideo. Bland veckans utmanare finns det därför ett flertal udda videor: allt från 360°-videor till improvisation från Tadjikistan. Håll till godo!

Glöm inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Olin+ – Jag tål arsenik 7
2. (1) The Men – Brother 8
3. (3) Atilla – Slacker 4
4. (DELAD) (NY) Timo Räisänen – Hemliga Polisen 1
4. (DELAD) (NY) Ignore The Elephant – Someone Like You 1

Veckans utmanarvideor

Emanuel Edner – Hummingbirds
Denna video kommer från Emanuel Edners debut-EP och han säger själv såhär om videon: “Titelspåret med sin musikvideo handlar om förväntningarna från din omgivning och när du inte uppfyller dem. Särskilt för dem som sticker ut från normen och befinner sig i utsatthet/förtryck. Ingen ska behöva dölja något och skämmas över sig själv.” Koreografin är gjord av Emanuels syster Maria Edner. Regi: Susanne Lindberg, Malin Rønning, Maria Edner & Emanuel Edner.

VED – Zerafshan Improvisation
Det här är en lite annorlunda typ av musikvideo. Inspelningarna gjordes 2014 i Tadjikistan under VED:s turne i Centralasien. I byn Zerafshan i Fann-bergen hittade de en övergiven sovjetisk fabrik och spelade in den här improvisationen. Bör ses med hörlurar på och i lugn och ro för maximal upplevelse.

MagnusTheMagnus feat. Seinabo Sey – Keep On Lovin’
Här har man tagit vara på den moderna teknikens möjligheter och skapat en animerad 360°-video där tittaren själv kan scrolla runt och välja perspektiv. Videon handlar om att hantera känslorna efter ett uppbrott från en relation. Den är skapad av Unreality Journeys för den svenska producenten och låtskrivaren Magnus Lidehäll aka MagnusTheMagnus som gjort låten tillsammans med Seinabo Sey.

Jaqee – Miracle
Jaqee har själv varit med och regisserat den här videon tillsammans med Thabo. Såhär säger hon själv om videon: “Miracle is about trust. Burning for your ideas. Dare dream and challenge yourself and the No Sayers. Wake up, take charge of your day. Look up to the sky. Maybe you fly, maybe you fall. It’s the limit“. Låten är från nysläppta albumet “Fly High”.

rip ME – Requiem
Ytterligare en udda skapelse. Denna video är skapad av konstnären Madeleine Andersson och är hela 15 minuter lång. 17 olika artister har bidragit till låten som har satts samman av rip ME som är en del av studiokollektivet Drömfakulteten från Stockholm.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 28/05/2017 16:00:00
end_date 04/06/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.