Musikvideotoppen Vecka 13

Vi har en ny etta! Det var en nykomling som tog sig rakt in på förstaplatsen den här veckan, nämligen Boxaren med videon till “Nyasfalterad”. Grattis!

Dessutom hamnade nykomlingarna i Krehated på delad andraplats med Taipei.

Rösterna fortsätter att strömma in till Musikvideotoppen sedan nystarten för några veckor sedan. Vi vill som vanligt ha en blandning av etablerade artister och spännande nykomlingar på listan så tveka inte att skicka in er video till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Boxaren – Nyasfalterad 1
2(Delad). (NY) Krehated – Awaken Ignorance 1
2(Delad). (1) Taipei – Mr. Shady 3
4. (2) Blända – Var jag för hård/rädd 3
5. (3) Sabina Chantouria – Stranger 3

Veckans utmanarvideor

Josefine Myrberg – Human
Denna video är Josefine Myrbergs första. Videon hade premiär på Popmuzik tidigare i veckan och då beskrev hon den såhär: “Låten och videon speglar det normativa samhället vi lever i. När man var liten kunde man dra på sig ett par limegröna benvärmare utan att reflektera över om det var en trend eller vad folk skulle tycka. Man utgick från sina egna känslor och vad man själv tyckte var fint. Den lilla flickan i videon speglar mig när jag var liten. När jag ser henne förstår jag att det inte är samhället som skall forma mig utan styrkan ligger i att hitta mig själv.” Regissör är Simon Thil.

Astrid S – Breathe
Norska Astrid S har nått stora framgångar på senare tid med låten “Hurts so good”. Hon har även samarbetat med bland andra Avicii och Shawn Mendes. Nu kommer den hyllade videon till “Breathe” som är skapad av Stockholmsduon Cherry Cobra (Johanna Hallberg och Nathalie Hallman). Det är ett frosseri i 70-tal och vi anar inspiration från Bonnie & Clyde.

Dolorifics – Goodbye
Dolorifics är ett indie/rockband från Göteborg som precis släppt sin nya video till låten “Goodbye”. I videon får vi följa en karaktär i form av en röd docka genom olika situationer. Videon är producerad och regisserad av Pelle Boström. Låten kommer från EP:n Excessive Self-Pity. Dolorifics är bland annat aktuella med en spelning på Sticky Fingers i Göteborg den 1:a april.

JeL – Crazy Enough
Vi har ytterligare en video av regissören Simon Thil på Musikvideotoppen denna vecka. Det är videon till “Crazy Enough” som är den fjärde singeln från den Stockholmsbaserade duon JeL. I den här videon anar vi inspiration från Alice i Underlandet. Stäng inte av den för tidigt – det blir nämligen en oväntad twist på slutet!

DUST – Soul Stealer
Ibland är det miljön som gör videon. I det här fallet är det en gammal kyrka i Gävle som skapar stämning åt DUST när de framför sin låt “Soul Stealer” framför kamerorna. Videon är regisserad av SharpShooter Film Company. Låten kommer från bandets andra album Soulburst. DUST gav ut sitt första album 2014 och har sedan dess blivit uppskattade för sin 70-talsinspirerade rock.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 26/03/2017 19:00:00
end_date 02/04/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 13

  1. Sami Laaksonen skriver:

    Bästa musiken bra video.

Kommentarer inaktiverade.