Musikvideotoppen Vecka 12

Ordningen har kastats om lite sen förra veckan. Nu är det Taipei som ligger överst på listan med sin melankoliska dockhusvideo. Grattis, säger vi!

Dessutom har en nykomling tagit sig in på listan. Det är The Sekt med “Döden dödar allt” som kommit in på plats fyra. Nu finns fem nya intressanta utmanare att rösta på till nästa vecka.

Glöm inte att skicka in era videos till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (4) Taipei – Mr. Shady 2
2. (3) Blända – Var jag för hård/rädd 2
3. (2) Sabina Chantouria – Stranger 2
4. (NY) The Sekt – Döden dödar allt 1
5. (1) Mother Gaia – We Are Animals 2

Veckans utmanarvideor

Krehated – Awaken Ignorance
Krehated släppte nyligen denna musikvideo till ”Awaken Ignorance”. En låt som handlar om att man fått nog av all misär och negativitet man konstant blir matad med genom sociala medier, tidningar, tv och övrig media och på något vis ”ger in” för sina inre demoner till följd av detta. Videon är gjord av David Andersson, Dennis Andersson och Johan Hallman.

Boxaren – Nyasfalterad
Här kommer en video regisserad av David Campesino, en prisbelönt spansk filmskapare och videoartist som bor i Tyskland och är verksam i Dresden. Videon är inspelad i Göteborg under tre kalla dagar i november förra året. Samtliga medverkande i videon är ideella amatörer. Boxaren är en albumdebuterande svensk artist. Håll utkik efter debutalbumet som döpts till Pussel.

Bruno Mars – That’s What I Like
Denna video är regisserad av Bruno Mars själv tillsammans med Jonathan Lia. Tanken var egentligen att de skulle ha gjort en helt annan typ av video – men när det inte blev som de hade tänkt sig så släckte de ner lamporna, lät Bruno dansa och resultatet blev den här videon istället. Animationerna är gjorda av GenScope i Los Angeles.

High contrast – Shotgun Mouthwash
Kan det spåra ur mer än såhär? “Shotgun Mouthwash” är en av låtarna på Soundtracket till nya filmen T2 Trainspotting. Musikvideon är dock inspirerad av performancekonstnären Marina Abramovic och hennes experiment “Rhythm 0”. Artisten sa till regissören att han alltid velat spela in en video där han blir påhoppad av publiken och det här är resultatet. Regissör är Chris Turner (som även kallar sig Favourite Color: Black).

Syster Sol – Flamman
Vi avslutar med en ny video från Sveriges reggaedrottning Syster Sol. I den nya låten “Flamman” experimenterar hon med musiken och försöker göra någonting nytt. Även videon innehåller lite otippade element som epa-traktorer och motocrossåkning. Såhär säger Syster Sol: “Jag vill få fram den rena passionerade känslan som finns inneboende i oss och som är väldigt framträdande i ungdomskulturer. Motorsport är som ungdomskultur – den kräver mycket av det som krävs i en kärleksrelation och i alla typer av relationer – mod, passion, nyfikenhet och träning”. Regissör är Kirke Ailio Rodwell.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 19/03/2017 19:00:00
end_date 26/03/2017 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.