Musikvideotoppen Vecka 21

Göteborgsbaserade Minoh tar sig in på första plats med skimrande videon ”Future Light” denna vecka. Captain Black Beard tar sig också in på listan med zombie-videon ”Divided Feelings” som vi finner på plats fyra.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Minoh – Future Light 1
2. (1) Cosmetisk Heesvijk – Grimash Om Morgonen 3
3. (2) Jonatan Lindner & Kapellet feat. Anna Stadling – Prinsessan Vår 2
4. (NY) Captain Black Beard – Divided Feelings 1
5. (5) Garmarna feat. Thåström – Öppet Hav 5

Veckans utmanarvideor

Sabina Chantouria – Cry For Me
I ”Cry For Me” så får vi tjuvkika på vad som försiggår i Sabina Chantouria’s sovrum. Fast i själva verket så är det inte Sabina’s riktiga sovrum vi får se utan videon är inspelad i filmstudion H.Q. Avalon Studios i Los Angeles tillsammans med skådespelaren Ryan J Francis. Låten är inspelad utav producenten Kevin Jarvis som tidigare jobbat med namn som Iggy Pop och Elvis Costello. Sabina Chantouria är en svensk/georgisk artist som gjort flertalet TV-framträdanden i Georgien och uppträtt på festivaler runt om i Europa och USA.

JuztD – Z
Znart är det dagz för EM-fezt och här har vi ett gäng zköna lirare som är back in business för att fira. Just D kan ses som pionjärer i hiphop-Sverige 1990-95 då dom under flera år var den enda gruppen som rappade på svenska och blev landets största hiphopband med hits som ”Juligen”, ”Vart tog den söta lilla flickan vägen” och ”Hubbabbubba”. Efter -95 så tog gruppen paus men återförenades igen 2015 med trippelalbumet ”Den feladne länken”. Under helgen så släppte dom denna inofficiella EM-låt som en hyllning till bokstaven ”Z”.

Artymove – Fuck That
Som en homage till 70-talsrullen Bögjävlar så släpper Artymove videon ”Fuck That” som inspirerats utav badkarsscenen från den kultförklarade filmen. Musikvideon premiärvisades utav QX under veckan och beskrivs som ett intimt, offensivt och kärleksfullt långfinger mot förvridna kroppsideal och översexualisering i samhället. Låten är tagen från albumet ”All Time Winners” som släpps 31 maj.

Coldplay – Up&Up
Vi blir medtagna på ett surrealistiskt äventyr i Coldplay’s fantastiskt stiliga video ”Up&Up”. Genom att skapa montage mellan olika klipp så spelar dom våra hjärnor ett spratt i nya videon där vi får se sköldpaddor simma runt i luften, vulkaner som poppar popcorn, örnar som flyger under vattnet och bilar som åker runt uppe i rymden. Låten är tagen från bandets sjunde studioalbum ”A Head Full Of Dreams”.

Cruel Devoted – The Dream Lost Within
I Ludvika i Dalarna så bor det fyra unga killar som tycker om musik mer än livet själv, och denna passion för musiken ges uttryck genom melodic metal-bandet Cruel Devoted. Bandet bildades 2012 och har tidigare släppt albumet ”All It Takes Is Two Words”, nu i juni så är dom aktuella med kommande EP:n ”Home” som singeln ”The Dream Lost Within” är tagen ifrån. Här kan ni kolla in den snygga och mystiska videon till låten som är regisserad utav Simon Hjortek.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.