Musikvideotoppen Vecka 20

Det blir en vecka till i topp för Cosmetisk Heesvijk med deras Cornelis-tolkning utav ”Grimash Om Morgonen”.

Jonatan Lindner & Kapellet får hjälpa till att sprida lite vårvärme med videon ”Prinsessan Vår” som tar sig in på plats två. I låten får vi även höra Anna Stadling sjunga som tidigare gjort sig känd som sångerska i Lars Winnerbäcks kompband Hovet. Brother Giant klampar in på listan också med ”Anabolic” som lägger sig på plats tre.

Veckans topplista

# V
1. (1) Cosmetisk Heesvijk – Grimash Om Morgonen 2
2. (NY) Jonatan Lindner & Kapellet feat. Anna Stadling – Prinsessan Vår 1
3. (NY) Brother Giant – Anabolic 1
4. (3) Kevin Borg – Young At Heart 2
5. (4) Garmarna feat. Thåström – Öppet Hav 4

Veckans utmanarvideor

Joni – Reverse The Rain
Joni är en artist som ständigt befinner sig på resande fot. ”Reverse The Rain” heter nya singeln och är det senaste släppet från den Stockholms-bördiga sångerskan sen hon uppträdde i Ungerns melodifestival 2014. Låten har kommit till bit för bit under Joni’s turnerande runt om i världen; andra versen spelades in i ett garage i Hollywood, refrängen spelades in i Budapest och bakgrundssången gjordes i Stockholm.

Kaytranada – Lite Spots
Haiti-Kandadensiska Kaytranada bjuder på en dansant video till singeln ”Lite Spots” från nya debutalbumet ”99.9%” som fått hyllande recensioner världen över. I videon får vi se Kaytranada bygga en robot som dansar sig genom Los Angeles till den funkigt experimentella låten.

Captain Black Beard – Divided Feelings
Zombierna anfaller i Captain Black Beards video ”Divided Feelings” som är filmad i sann gammal skräckfilmsstil. Låten är tagen från bandets nya album ”It’s A Mouthful” som är producerad utav Chips Kiesbye och släpptes i mars på amerikanska skivbolaget Perris Records. Videon är regisserad utav 11 Frames Productions.

P!nk – Just Like Fire
Det var ett tag sen man hörde något från P!nk. Men nu är hon aktuell med singeln ”Just Like Fire” som är soundtrack till Disneyfilmen ”Alice Through The Looking Glass” som har premiär i USA under maj. I videon så får vi se P!nk försvinna in i Alice’s sagovärld genom en magisk spegel. I låtskrivarteamet så har P!nk haft med sig en hel del svenskar: Max Martin, Shellback, Karl Johan Schuster och Oscar Holter har varit med och skrivit och producerat låten.

Minoh – Future Light
Göteborgsbandet bjuder på ett stycke bombastisk ambient rock med ”Future Light”. Gruppen har tidigare släppt EP:n ”Not A Sound” 2011. Videon till ”Future Light” är regisserad utav Kristian Erskog med Madeleine Möller som skådespelare.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 20

  1. Carina Granqvist skriver:

    Jag röstar på Prinsessan Vår!

Kommentarer inaktiverade.