Musikvideotoppen Vecka 19

Det blev mycket nytt i toppen denna gång, plats ett till tre kapas utav förra veckans utmanare. På första plats har vi Cosmetisk Heesvijk som ägnar sig åt att göra säregna tolkningar utav Cornelis Vreeswijk’s låtar, och här har dom spelat in en drömsk version utav ”Grimash Om Morgonen”. Moonland lägger sig på plats två med debutvideon ”Literally Insane” och på plats tre har vi tidigare Idol-vinnaren Kevin Borg med sin nya singel och video ”Young At Heart”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Cosmetisk Heesvijk – Grimash Om Morgonen 1
2. (NY) Moonland – Literally Insane 1
3. (NY) Kevin Borg – Young At Heart 1
4. (1) Garmarna feat. Thåström – Öppet Hav 3
5. (3) The Bland – The Winners 2

Veckans utmanarvideor

Daniel Lemma & Hot This Year Band – Mr Hibbert
Tillsammans med några utav dom mest anlitade musikerna och producenterna på den Skandinaviska reggaescenen så är Daniel Lemma aktuell med nya albumet ”Common Ground” som släpptes förra veckan. Gruppen Hot This Year Band står för den musikaliska uppbackningen, som i sin tur tidigare samarbetat med artister som Kapten Röd, Etzia och Syster Sol. Svängiga ”Mr Hibberts” är albumets första singel och låten är skriven som en hyllning till legendariska reggaesångaren Toots Hibberts.

Brother Giant – Anabolic
Likt en käftsmäll från en steroid-pumpad jätte så kommer här Brother Giants debutsingel och video ”Anabolic”. Eller om man ska använda gruppens egna beskrivning av musiken så liknar dom sig som en bulldozer som mejar ner allt i sin omgivning, och kallar därmed genren för ”traktorrock”. Låten är tagen från deras självbetitlade album som släpptes i november och videon är gjord utav bandets sångare och basist Anton Alfredsson.

Radiohead – Burn The Witch
Förra veckan så kunde ett antal olika Radiohead-fans hitta ett kryptiskt brev i sina brevlådor med texten ”We know where you live”. Denna vecka fick dessa förbryllade fans reda på anledningen till utskicket; Radiohead släpper låten och videon ”Burn The Witch” från albumet ”A Moon Shaped Pool”. Brevutskicket tjänade även syfte till att lyfta fram låtens politiska budskap; att uppmärksamma den osäkerhet som skapas utav högerextrema partier gentemot flyktingar och rikta kritik mot politiker som skuldbelägger muslimer som grupp. I videon får vi se en inspektör på besök i en, först till synes, idyllisk by som värnar om ”gamla traditioner”, som hängning, häxbränning och andra skumma ritualer.

Tegan and Sara – Boyfriend
Kanadensiska tvillingduon Tegan och Sara har varit väldigt aktiva på videofronten och släppt inte mindre än tre musikvideor senaste veckan till låtarna ”U-Turn”, ”100x” samt ”Boyfriend” som ni kan kolla in här under. Låtarna är tagna från albumet ”Love You to Death” som blir gruppens åttonde studioalbum sedan dom började sin musikkarriär för 20 år sen, och albumet beräknas släppas den 3 juni.

Jonatan Lindner & Kapellet feat. Anna Stadling – Prinsessan Vår
Våren satte igång på allvar i maj och för att spä på vårkänslorna ytterligare så kommer här en passande video med Jonatan Lindner & Kapellet – ”Prinsessan Vår” där Anna Stadling är med och sjunger, som annars också körar och spelar gitarr i Lars Winnerbäcks tidigare kompband Hovet. Jonatan Lindner & Kapellet är en relativt nybildad grupp som släppte sin första EP ”Skuggspel” förra året. Vi får bli lite nostalgiska i videon och se hopklippt videomaterial från åren 1975-1980.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 19

 1. Sudha Einarsson skriver:

  Jätte fin vårsång. Jag blev alldeles varm i hjärtat av att lyssna på den

 2. Görel Lindberg skriver:

  Jag röstar på Jonatan Lindner med Prinsessan vår

 3. Agneta Gunnarsson skriver:

  Bara så fin och bra, Jonathan!

 4. Eva Lindner skriver:

  Så vacker och sann!

 5. Carina Granqvist skriver:

  Den finaste sången röstar jag på. Prinsessan vår!

Kommentarer inaktiverade.