Musikvideotoppen Vecka 10

Det blev en vecka till i toppen för Grimner med deras viking-inspirerade musikvideo ”Eldhjärta”. Sedan klättrar dom flerfaldigt Rockbjörnen-nominerade Lizette & uppåt på listan till andra plats och Dismissed hänger kvar och är nu inne på sin fjärde vecka.

På plats fyra och fem har vi två nya videor: !Regeringen med videon ”6Objekt” samt Ida Boija med ”Sverige”.

Veckans topplista

# V
1. (1) Grimner – Eldhjärta 2
2. (4) Lizette & – No More Lies 2
3. (3) Dismissed – Pridewave 4
4. (NY) !Regeringen – 6Objekt 1
5. (NY) Ida Boija – Sverige 1

Veckans utmanarvideor

Julia & The Basement Tapes – The Dues
Efter en period utav låtskrivande ihop så beslöt sig Julia Tinglöf och Johan Borgh att det var dags att bilda band, 2012 så formades Julia & The Basement Tapes. Gruppen har än så länge släppt två EP:s som spelats i radiostationer i både Sverige och USA, samt uppträtt tillsammans med stora svenska bluesnamn som Clas Yngström, Sven Zetterberg och Mats Ronander. Här kan ni spana in den skönt souliga balladen ”The Dues” från senaste EP:n.

Wintergatan – Marble Machine
Det finns ingen klar definition för vad som klassas som en musikvideo. Wintergatans ”Marble Machine” kanske kan beskrivas som en installation snarare än en regelrätt musikvideo, men denna fascinerande manick som konstruerats utav bandmedlemmen Martin Molin är ändå ett måste att se så den känns som en lämplig video att uppmärksamma här på sidan. Gruppen Wintergatan bildades 2013 där två utav dom fyra medlemmarna tidigare varit medlemmar i numera nedlagda Detektivbyrån.

The Presolar Sands – Nothing Can Die In Ashes
The Presolar Sands bjuder oss med på en ordentlig tripp i psykedeliska ”Nothing can Die in Ashes”. Även fast det Stockholmsbaserade bandet bara funnits sen 2014 så har dom redan hunnit skaffa skivbolag samt turnerat runt i Skandinavien som förband åt New York-bandet White Hills. Under veckan så släppte bandet sin nya EP ”Anchors & Weights” som den här låten är tagen ifrån.

Rihanna feat. Drake – Work
Efter att Rihanna släppt låten ”Work” tillsammans med Drake så spelade hon in inte bara en, utan två olika musikvideor med olika regissörer. Förra veckan så släpptes dom båda i denna sammansatta video där Director X regisserat första versionen och Tim Erem regisserat den andra. Som flera utav Rihannas tidigare singlar så har låten blivit en stor hit och nådde första plats på Billboard Hot 100, vilket blev hennes fjortonde singeletta på Billboardlistan.

Freddie Wadling – Nu Lyfter Vi Från Marken
Efter en tids tystnad så är Freddie Wadling tillbaka med nya albumet ”Efter Regnet” som släpps 11 mars samt ett antal konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö under april. ”Nu Lyfter Vi Från Marken” är senaste singeln från albumet och låten är skriven utav Stina Nordenstam, som även skrivit flera utav dom andra låtarna på albumet. ”Efter Regnet” handlar om själens ömtålighet och till videon så ville regissören Johan Söderberg komma i kontakt med människors egna erfarenheter av psykisk ohälsa och gestalta dom.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.