Musikvideotoppen Vecka 8

Veckans video denna gång får Sister Fay stå för med ”D.I.Y.” – en ”autoerotisk” video som handlar om att älska med sig själv. Vi får följa med huvudrollsinnehaverskan in i sovrummet där hon, trots tappra försök, blir avvisad utav sin partner och istället tar saken i egna händer.

Två till nya videor tar sig in på listan: Fluru lägger sig på andra plats med natursköna ”The Tallest Tree” och Osten af kniper fjärdeplatsen med ”Sprääängs”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Sister Fay – D.I.Y. 1
2. (NY) Fluru – The Tallest Tree 1
3. (1) Dismissed – Pridewave 2
4. (NY) Osten af feat. KDP & Progress Evolution – Sprääängs 1
5. (2) Binary Creed – In A Time To Come 3

Veckans utmanarvideor

Ellen Hagerius – 24 Hours
Blott 15 år gamla Ellen Hagerius vänder på könsrollerna i videon till ”24 Hours”; ofta kan man läsa om kvinnor som är utsatta i sina förhållanden men det finns även många killar som är utsatta, vilket inte uppmärksammas lika ofta. Tidigare så har Ellen släppt låten ”Bit för bit” som blev det vinnande bidraget i låtskrivartävlingen Soundtrack Örebro för att fira hemstaden Örebros 750-årsjubileum. Nya, hittiga ”24 Hours” skvallrar om en artist som vi garanterat kommer få höra mer ifrån i framtiden.

Grimner – Eldhjärta
Motala-baserade Grimner får ta oss några hundra år tillbaka i tiden med deras senaste musikvideo ”Eldhjärta”. Med sina tidsenliga kläder, tunga riff och en flöjtmelodi som sätter sig på hjärnan så skapar gruppen en både visuellt och audiellt lyckad symbios mellan metal och folkmusik från vikingatiden. Låten är tagen från albumet ”Frost mot eld” som släpps 26 mars och musikvideon till ”Eldhjärta” är regisserad utav Magnus Ewald.

Renate – Higher We Rise
Bakom varje dröm lurar faran att misslyckas. Men man ska aldrig ge upp, utan fortsätta att tro på sig själv även om det finns många tvivlande röster inom en själv och runt omkring. Detta är vad Renate vill förmedla med sin senaste singel ”Higher We Rise” som är tagen från hennes första EP ”Be Your Own Phoenix”. Låten är skriven utav Renate tillsammans med Douglas Carr, som i sin tur är känd som en utav hörnstenarna i det som kallats ”Det svenska musikundret” efter att han tillsammans med Denniz Pop skrivit Billboard-ettor åt bland annat Ace of Base, samt startade upp studion Cheiron där Max Martin började sin karriär som låtskrivare.

Gwen Stefani – Make Me Like You
Det är lätt att bli lite nostalgisk när man hör Gwen Stefani’s nya singel ”Make Me Like You”. Soundet för tankarna tillbaka till Gwen’s band No Doubt som hon slog igenom med på 90-talet. Nya singeln är producerad och delvis skriven utav svenska producentduon Mattman & Robin som tidigare jobbat med flera andra stora internationella akter, som Ellie Goulding, Taylor Swift och Carly Rae Jepsen. Musikvideon är lite speciellt gjord; hela videon spelades faktiskt in live under amerikanska Grammy Awards som hölls i måndags.

Lizette & – No More Lies
Industrirockarna Lizette & fortsätter erövra mark på flera plan. Tidigare så har dom blivit nominerade till Rockbjörnen tre år i rad, i kategorierna Årets Genombrott, Årets Liveband och Årets Hårdrock/Metal, och nu befinner dom sig i slutfasen med att färdigställa sitt fjärde fullängdsalbum som planeras att släppas i maj. ”No More Lies” är första singeln från albumet och här kan ni kolla in deras kyliga och futuristiska video till låten.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.