Musikvideotoppen Vecka 6

Bergstoppen får bytas ut mot en skyskrapa denna gång i veckans toppvideo ”In A Time To Come” med Umeå-baserade Binary Creed. Skindogs tar sig in också från att ha utmanat med ”Put You Back” till listans andra plats.

En video som hängt med desto längre på listan är Lugnet’s ”It Ain’t Easy” som nu faktiskt är inne på sin nionde vecka. Nu har videon chans att nå maxlängden på tio veckor, så detta blir sista gången som ni kan rösta på den.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Binary Creed – In A Time To Come 1
2. (NY) Skindogs – Put You Back 1
3. (1) Hampus Carlsson – Flera Meter Under Marken 2
4. (2) Thor Rutgersson feat. .annelie – All In All 2
5. (3) Lugnet – It Ain’t Easy 9

Veckans utmanarvideor

Le Muhr – Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö
Åtta år efter första albumet ”Generation Destruktiv” så släppte stockholmska synthpopparna Le Muhr i mars förra året sin uppföljare ”Ge mig drömmar att leva eller gift att dö”, nu har dom även släppt en musikvideo till titelspåret. Videon är inspelad i Florida där gruppen kombinerar Ekelöfs mörka poesi med den amerikanska drömmen, och handlar om hur vi alla har behov av drömmar och det förbjudna i att vara olycklig i det till synes perfekta.

Fidlar – Why Generation
I Emoji-town så kan allt möjligt hända; bilar krockar, banken rånas, djuren rymmer från zoo och så får vi förstås gå på konsert med Fidlar. Med låten ”Why Generation” så filosoferar bandet om hur det är att vara ungdom idag, och om huruvida all ny teknologi och det faktum att vi upplever mycket utav våran omvärld genom en smartphone gör oss korkade eller inte.

LR HUR?!? feat. Ras Daniel – Vägens Slut
LR HUR?!? såg sitt ljus efter att dom båda soloartisterna och barndomskamraterna Mike Raw och Nicke från Oxelösund återförenades i Stockholm efter tio år ifrån varandra. ”Vägens Slut” är duons debut-singel som handlar om vänskap och glädje, men samtidigt också sorg och saknad efter att en gemensam vän gått bort. Rastaprofilen Ras Daniel gästar i låten och den är tagen från kommande EP:n ”Provins Power”.

Dismissed – Pridewave
Dismissed är gruppen som gärna tar ut svängarna med målet att bryta förlegade normer och alla typer utav förtryck. I nya videon ”Pridewave” så drar bandet igång en HBTQ-inriktad flashmob där dom paraderar ner för Andra Långgatan i Göteborg och skapar en stor kärleksvåg, där alla möjliga typer utav människor rycks med och faller in i paraden. Låten är titelspår på deras nya EP som släpptes i januari.

Beyoncé – Formation
Alltid lika intressant när Beyoncé släpper nya musikvideor. Utan någon som helst förvarning så släppte Beyoncé ”Formation” igår, hennes första solosläpp sedan det självbetitlade albumet från 2014 där hon spelade in musikvideor till samtliga låtar på skivan. Nyligen så medverkade Beyoncé även i Coldplay’s musikvideo ”Hymn For The Weekend” som släpptes för dryga veckan sen.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.