Musikvideotoppen Vecka 5

Nu är jag, Sofie Tedenstad Svebring, tillbaka här på sidan igen. Denna gången som fast skribent. Jag ska skriva här var fjärde söndag med start idag. Ska bli riktigt kul!

På första platsen denna veckan har vi en av förra veckans utmanare, nämligen Halmstad-artisten Hampus Carlsson. Lite extra kul tycker ju jag som också bor i Halmstad. Andra utmanarvideor som tog sig in på listan var Thor Rutgersson feat. .annelie och Americol. Nu är det upp till er att visa hur ni vill att nästa veckas lista ska se ut!

Veckans topplista

# V
1. (NY) Hampus Carlsson – Flera Meter Under Marken 1
2. (NY) Thor Rutgersson feat. .annelie – All In All 1
3. (4) Lugnet – It Ain’t Easy 8
4. (NY) Americol – Won’t Stop 1
5. (3) The Lola O – Jolly 2

Veckans utmanarvideor

Skindogs – Put You Back
Man kan inte låta bli att älska de dansande skeletten i Skindogs video till ”Put You Back”. Skindogs är ett nytt band som består av erfarna musiker. Sångaren Julia Blomgren har tidigare frontat punkrockbandet Norma Bates och de övriga bandmedlemmarna har lång erfarenhet inom musikbranschen.

Bixel Boys & Poupon – Ain´t Your Girl
Den Los Angeles-baserade DJ-duon Bixel Boys har här samarbetat med Poupon som hör hemma i Amsterdam. De bjuder på en mäktig och lite annorlunda dansvideo med dödlig utgång. Regi: Pavel Brenner.

Sofia Thelin – Det Är En Cirkus Alltihop
Det är Cirkus Creatrix som vi får se visa upp sina konster i Sofia Thelins nysläppta video. Låten kommer att finnas på Sofias tredje skiva som har namnet ”Kärlekssång till alla bortgömda trosor” och är en platta full med feministiska låtar. Sofia är också aktuell med en visopera med namnet ”Allra käraste syster”, baserad på Astrid Lindgrens bok. Videon är gjord av Mohave.

Raleigh Ritchie – Never Better
Att känna sig instängd trots att man är fri. Någon som känner igen sig i det? Detta är temat i Raleigh Richies video. Raleigh (eller Jacob Anderson som han egentligen heter) kommer från Storbritannien och är förutom musiker även skådespelare. Regissör till videon är Casper Kelly.

Binary Creed – In A Time To Come
Umeå-bandet Binary Creed släpper nu den första singeln från sitt andra album. Skivan kommer att heta ”A battle won”. På ett höghus i en storstad ser vi dem framföra sin ösiga låt. Videon är producerad av Frogtown och Konstantin Smirnov.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.