Musikvideotoppen Vecka 4

Då var det dags att presentera vårterminens första lista och det blir Alexander Vasiliou som får sluta med flaggan i topp med ”Children Of Tomorrow”! Videon har lyckats hålla sig kvar under maxlängden tio veckor där hälften utav veckorna spenderats på första plats, nu får vi tacka av Alexander för denna gång.

Sedan var det tre nya utmanarvideor som tog sig in på listan; studioprojektet Diztord lägger sig på andra plats där vi får höra Linnea Vikström på sång med ”Now We Burn”. Sedan har vi The Lola O samt Pap & Emblem som tar sig in på plats tre respektive fem. Lugnet hänger med fortfarande och är nu inne på sin sjunde vecka med ”It Ain’t Easy”.

Veckans topplista

# V
1. (1) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 10

2. (NY) Diztord feat. Linnea Vikström – Now We Burn 1
3. (NY) The Lola O – Jolly 1

4. (2) Lugnet – It Ain’t Easy 7

5. (NY) Pap & Emblem feat. Aki & Ras Daniel – Hörde Du 1

Veckans utmanarvideor

Hampus Carlsson – Flera Meter Under Marken
Det är svårt att lämnas oberörd utav Hampus Carlssons ”Flera Meter Under Marken” där det berättas en hjärtvärmande historia, med en omtumlande tvist, om kärlek och vänskap som håller i sig livet ut och vidare. Låten är Hampus fjärde singel och han har tidigare fått stort genomslag med debutsingeln ”Sommarplågor” som släpptes 2013 och nått över en miljon streams på Spotify.

NZCA LINES – Two Hearts
Inför album nummer två så har Michael Lovetts London-baserade enmansprojekt NZCA LINES utvecklats till en trio där han tagit med sig Charlotte Hatherley, som spelat med bland annat Bat For Lashes och Ash, samt Sarah Jones från Hot Chip. Albumet ”Infinite Summer” släpptes denna helg med låten ”Two Hearts” som senaste singel, här kan ni kolla in den laser-skimrande videon till låten.

Thor Rutgersson feat. .annelie – All In All
Ibland kan det dröja mellan skivsläppen för artister och i Thor Rutgerssons fall så tog det inte mindre än 12 år från debuten ”…I know, but I’m still hoping for a happy ending” till att uppföljande ”Alternative Mainstream” släpptes. Under tiden däremellan så har Thor fokuserat på skrivandet och gett ut ett flertal böcker samtidigt som han jobbat på nytt låtmaterial, och nu är alltså den tolv pop-pärlor starka skivan ute. Till albumet så har han jobbat med Annelie Johansson som producent och som även sjunger vacker stämsång på ”All In All”.

Americol – Won’t Stop
I Americol’s tunga ”Won’t Stop” får vi bevittna ett riktig gangsterdrama där två eftertraktade mystiska väskor befinner sig ute på vift. Malmöbaserade Americol stod tidigare på kanten till ett större genombrott med EP:n ”On My Way” 2012 men råkade sedan ut för strul med skivbolag samtidigt som han blev pappa och tog en timeout från musiken. Under julen 2014 så hade hungern inför musikskapandet växt till sig igen och han släppte singeln ”Domingo Karmen” som fick ett ordentligt genomslag med bland annat topplacering på iTunes svenska hiphoplista. I november 2015 så släpptes nya EP:n ”Way Ahead” som även den fått ett lyckat mottagande med ”Won’t Stop” som senaste singel.

Grimes – Kill V. Maim
Albumet ”Art Angels” fick mottaga hyllningar från en enad musikkritikerkår världen över och under veckan så släppte kanadensiska Grimes denna färgsprakande tv-spelsaktiga videon till senaste singeln ”Kill V. Maim”. Likt hennes förra video ”Flesh Without Blood/Life in the Vivid Dream” så har Claire Boucher, som ligger bakom artistnamnet Grimes, själv producerat musikvideon tillsammans med sin bror Mac.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.