Musikvideotoppen Vecka 50

Efter åtta veckor på listan så lägger Alexander Vasiliou in extraväxeln och bränner upp till topplaceringen igen med ”Children Of Tomorrow”. Bland veckans nykomlingar så har vi Slangbella som tar sig in på plats fyra med punkpop-dängan ”Någonstans I Oskarshamn” samt Navelin med den fantastiskt snygga animerade musikvideon ”Daydream” på plats fem.

Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt och denna höstsäsong känns som den bara flygit förbi för Musikvideotoppens del, nu är vi faktiskt inne på sista omröstningen innan juluppehållet. Nästa söndag kommer bara själva topplistan presenteras och sedan tar sidan ledigt fram till den 17 januari. Så nu får ni rösta järnet på era favoriter inför säsongens sista lista!

Veckans topplista

# V
1. (3) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 8

2. (1) Lugnet – It Ain’t Easy 5

3. (2) Garmarna feat. Maxida Märak – Över Gränsen 2

4. (NY) Slangbella – Någonstans I Oskarshamn 1

5. (NY) Navelin – Daydream 1

Veckans utmanarvideor

Majlo – Change
Maja Långbacka och Samuel ”LoopTok” Andersson är två välkända namn inom den svenska folk-scenen, där Samuel har en bakgrund som medlem i legendariska folkrock-bandet Hedningarna och Maja räknas som en utav dom mest intressanta unga folkmusiksångerskorna i Sverige idag. Under namnet Majlo så skriver duon medryckande, finurlig pop blandad med folkmusik och electronica och har uppträtt på bland annat Nobelbanketten 2012 och Polarpris-galan 2013. Nu har dom släppt sin debutvideo ”Changes” som ni kan kolla in här.

Riot Child – Nights Like These
Med avsmittande energi och en visselmelodi som sätter sig som klister på hjärnan så ställer Riot Child till med ett ordentligt party i ”Nights Like These”. Den Stockholms-baserade gruppen säger sig framförallt vilja nå ut till unga tjejer för att lägga betoning i vad dom tycker är ”girlpower”. Med vilja och lite jävlar-anamma så kan man komma långt vilket Riot Child verkligen visar prov på. Medlemmarna är alla i 20-årsåldern och skriver, spelar in och producerar musiken helt själva, även denna härliga video är klippt och inspelad till största delen utav gruppens basist.

Di Leva – Superhjältar
”Vi är alla superhjältar, var och en på sitt speciella sätt” sjunger Di Leva i sin nya singel. Även om vi kanske inte alltid inser det själva så har vi alla möjligheten att uträtta såväl stordåd som små enkla ting för att göra våran omvärld till en lite bättre plats. Tillsammans med andra hjältar som Batman och Stålmannen så har Di Leva spelat in denna serietidningsaktiga musikvideon till låten, med avsikt att inspirera tittarna till att utföra nya hjältedåd i vardagen.

Weaver – Underneath A Question Mark
Efter år utav musicerande i olika konstellationer som kommit och gått så står nu Johan Weber själv kvar, under namnet Weaver, med sin röst och sin gitarr. Med sin göteborgska bakgrund som prägel så berättar Weaver historier om relationer, passion och frustration. Förra året så släpptes debut-EPn ”Aiming For Doves” och nu i november så släppte han uppföljande ”Destined To Fail… But Desperate To Try EP” som den vackra och gripande ”Underneath A Question Mark” är tagen från. Videon är inspelad utav Gothenburg Sessions.

The Happy Hippo Family – Two Blocks Down
Att spela in album kostar en hel del. Ett sätt att finansiera skivinspelningar som blivit allt mer populärt dom senaste åren är crowdfunding, där folk kan vara med sponsra projekt innan dom är klara. Detta var något The Happy Hippo Family tog sig an och lyckades via crowdfunding-sidan Kickstarter dra in över 100.000:-. Nu är skivan inspelad och redo att släppas och här har ni första singeln ”Two Blocks Down” från albumet. Gruppen har uppträtt på flera utav dom största festivalerna i Sverige samt turnerat runt i England och Japan, i musikvideon till ”Two Blocks Down” så får vi se lite olika klipp från turnerandet.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.