Musikvideotoppen Vecka 49

Första-platsen återerövras utav Lugnet denna gång. ”It Ain’t Easy” är andra musikvideon från detta relativt nybildade rockband, som består utav tidigare medlemmar från bland annat Witchcraft och Ken Hensley’s kompband.

Videorna från förra veckans lista har hållit fast hårt på sina listplaceringar med det var en ny utmanarvideo som lyckades leta sig in: det klassiska folkrock-bandet Garmarna har med ”Över Gränsen” släppt sin första nya singel på 14 år där TV-aktuella rapparen Maxida Märak medverkar, och dom lägger sig på andra plats med deras färgstarkt brännande musikvideo.

Veckans topplista

# V
1. (2) Lugnet – It Ain’t Easy 4

2. (NY) Garmarna feat. Maxida Märak – Över Gränsen 1

3. (3) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 7

4. (1) Ban Bianca – Burning Bridges And Building Towers 2

5. (5) Joy´s Apartment – Joy 4

Veckans utmanarvideor

Slangbella – Någonstans I Oskarshamn
Efter att ha blivit strandad i en småländsk småstad en lördagskväll bland ”tjackade ungdomar på mopeder”, samma stad där ett uppmärksammat knivöverfall just skett, så fann Anders Alexander inspiration till att skriva den dekadenta punkpop-smockan ”Någonstans i Oskarshamn”. Här kan ni kolla in den stiliga musikvideon som är regisserad utav Christoffer Castor. Anders har en bakgrund som trummis i gruppen Alice In Videoland och under artistnamnet Slangbella så har han tidigare släppt dom båda kritikerrosade albumen ”Slangbella was here” och ”Kött och blod”.

Playback Nairobi feat. Moneybrother – I Know There Is A Heart
Bara en utav tio barn med funktionsnedsättning har möjlighet att gå i skola i Afrika, detta är något som den Sverige-baserade organisationen Come Together vill göra något åt. Organisationen använder musik som verktyg för uppmärksamhet och förändring och en artist som engagerat sig i detta är Moneybrother som rest till Nairobi där Come Together styrt upp ett samarbete med Playback Nairobi, en löst sammansatt grupp startad av eldsjälen Elizabeth Waithera vars mål är att ge mening åt människor som fötts med funktionsnedsättningar och således fått stora svårigheter i livet. Tillsammans med Peter Pop så har gruppen skrivit och producerat ”I Know There Is A Heart”, en låt om att kämpa för att överleva och aldrig ge upp även om du fått så dåliga kort på handen så att folk förväntar sig att du ska göra just det.

Navelin – Daydream
I Göteborgsbaserade Navelins magiska ”Daydream” så får vi följa med videons protagonist på en psykedelisk resa genom tid och rum, genom själ och sinnen, med textraden ”What’s your life all about?” som ett överhängande meditativt mantra. Den fantastiska videon är regisserad utav animatören Michael Zauner som tidigare varit med och gjort musikvideor åt band som Tame Impala och Arctic Monkeys. ”Daydream” är tagen från gruppens debut-EP ”Side One” som släpptes i augusti och till våren så planerar dom att släppa sin uppföljande EP ”Side Two”.

Caroline af Ugglas – Jag Gör Det För Min Egen Skull
Caroline af Ugglas må sjunga för sin egen skull, men det ska väl inte hindra oss andra från att avnjuta hennes nya singel. I den härligt vrickade musikvideon får vi se Caroline i formen som en hund-liknande varelse i fångenskap i ett hemligt underjordiskt experimentlabb. Den 22 april så släpper Caroline sitt nya album som låten ”Jag gör det för min egen skull” är tagen ifrån och soundmässigt så har hon återgått till sina rötter med en råare och skitigare ljudbild, på det sätt som hon lät från början innan folkligheten och melodifestivalen.

Avicii – Broken Arrows
Ni har alla hört låten och nu under veckan så släppte Avicii sin musikvideo till senaste hitten ”Broken Arrows”. I videon så berättas en ”hoppingivande” historia baserad på höjdhopparen Dick Fosbury som uppfann Fosbury Flop på 60-talet, stilen där man hoppar med ryggen först och som skulle med tiden konkurrera ut dom tidigare hoppstilarna. Låten är tagen från Aviciis andra studioalbum ”Stories” som släpptes i oktober.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 49

  1. Michael Wikström skriver:

    Lugnet ,Garmarna och Alexander Vasiloiu har mycket bra låtar

Kommentarer inaktiverade.