Musikvideotoppen Vecka 48

Denna vecka har vi Ban Bianca i topp med röjiga rockdängan ”Burning Bridges and Building Towers” där vi får hänga med bandet på party i replokalen. Sedan var det en till ny video som tar sig in på listan: Roadside Member and the Crouch lägger sig på plats fyra med melodistarka folkpop-låten ”Somehow Psychedelic”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Ban Bianca – Burning Bridges And Building Towers 1

2. (1) Lugnet – It Ain’t Easy 3

3. (4) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 6

4. (NY) Roadside Member And The Crouch – Somehow Psychedelic 1

5. (2) Joy´s Apartment – Joy 3

Veckans utmanarvideor

Iman – Sugar Deluxe
Efter att ha skrivit sommarens mest spelade låt ”Lush Life” åt Zara Larsson och ”We Are” tillsammans med Lilla Namo så gör nu Iman debut som soloartist med singeln ”Sugar Deluxe”. Låten kan beskrivas som en genusflippad r’n’b-pulserande poplåt och inför att den skrevs så har Iman gjort ett gediget bakgrundsarbete där hon analyserat en stor mängd låttexter från manliga artister. Iman insåg hur ofta dessa texter objektifierar kvinnor och har med ”Sugar Deluxe” vänt på steken, för att utmana dom rådande normerna, där låten handlar om hur män ska leva upp till Imans ideal.

Chvrches – Empty Threat
För två månader sen så släppte skotska syntpop-gruppen Chvrches sitt andra album ”Every Open Eye” och här kan ni kolla in videon till senaste sköna singeln ”Empty Threat”. Videon är regisserad utav Austin Peters, som tidigare gjort videor åt Haim och Bastille bland annat, och här får vi följa med ett gotiskt förortsgäng som lattjar runt på en vattenpark i Miami.

AOP – Like You Do It
I detta kalla novemberrusket så känns AOPs musikvideo ”Like You Do It” helt rätt där duon får ta oss med till varmare breddgrader. Den stockholmsbaserade gruppen beskriver sin musik som lush pop och består utav Martin Fogelström och Mattias Gustafsson, två erfarna musiker som spelat med akter som Anna Järvinen, First Aid Kit, Dungen och Life on Earth!. Under namnet AOP så har dom tidigare släppt en låt ihop med Brooklyn-baserade popsångerskan Sophia Knapp och nu är dom aktuella med nya EP:n ”Travels” som släpps denna måndag, 23 november.

Garmarna feat. Maxida Märak – Över Gränsen
Klassiska folkrock-bandet Garmarna är uppe på tapeten igen och släppte nyligen ”Över Gränsen” som sin första singel på 14 år, nu har dom även släppt en musikvideo till låten skapad utav animatören Emil Ryderup. ”Över Gränsen” kan beskrivas som en lekfull, men samtidigt vemodig, kommentar till dagens hätska samhällsdebatt. Budskapet lyfts tydligt fram i den färgstarka musikvideon där glada och oförstörda Tove Jansson-lika figurer hotas utav hat, trångsynthet och intolerans. Rapparen Maxida Märak gästar även i låten, som för övrigt själv är aktuell med TV-serien Sápmi Sisters som har premiär på SVT2 nu på tisdag.

David Bowie – Blackstar
Sedan sitt första album 1967 så har David Bowie haft en fortlöpande karriär med skivsläpp ungefär vartannat år ända fram till 2004, då han drabbades utav en hjärtattack på scen. Många trodde här att karriären skulle ta slut, men 2013 så gjorde han comeback med albumet ”The Next Day”. Nu är nästa skiva på gång; 8 januari 2016, på Bowies 69-årsdag, släpps fullängdaren ”Blackstar”. Även om Bowie kommit upp sig i åldern så har han inte släppt taget om sin experimentella ådra utan kanske snarare tvärtom, enligt brittiska The Times så ska albumet vara ”hans konstigaste produktion till dags datum” vilket även musikvideon till 10 minuter långa titelspåret skvallrar om. Videon har regisserats utav svenske Johan Renck, aka Stakka Bo, som även regisserat nya TV-serien ”The Last Panthers” där ”Blackstar” är ledmotiv.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.