Musikvideotoppen Vecka 47

Lugnet klättrar upp två placeringar och tar över tronen den här veckan med ”It Ain’t Easy” där vi får se Christina Lindberg i rollen som One-Eye. Karaktären One-Eye spelade hon först i filmen ”Thriller – En grym film” som blev förbjuden när den släpptes i Sverige 1973 på grund utav allt våld men har uppnått kultstatus i efterhand, inte minst för att självaste Quentin Tarantino har beskrivit One-Eye som sin inspiration till Kill Bill-filmerna.

Från förra veckans utmanare så har vi En Drös Poeter som dräller in på tredje plats med videon ”Ett Sista Slag” som sångerskan Vilma Colling själv har regisserat. Även The Perfect Mess letar sig in på listan med ”Wonderful Whiz” på plats fem.

Veckans topplista

# V
1. (3) Lugnet – It Ain’t Easy 2

2. (1) Joy´s Apartment – Joy 2

3. (NY) En Drös Poeter – Ett Sista Slag 1

4. (2) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 5

5. (NY) The Perfect Mess – Wonderful Whiz 1

Veckans utmanarvideor

Missy Elliott – WTF (Where They From)
Hiphop-drottningen Missy Elliott släpper sin första musikvideo på sju år till låten ”WTF (Where They From)” där hon raggat med sig Pharrell Williams. Förväntningarna har förstås varit höga då hon har många klassiska videor i bagaget, bland annat Grammy Award-vinnande ”Lose Control” som en utav hennes senaste, och nog lever hon upp till dom i läckra ”WTF” där vi bland annat får se Missy Elliott och Pharrell som dansande marionettdockor. Annars har det varit ganska tyst om rapparen på senare tid, senaste studioalbumet släpptes 2005 och efter dess har störst fokus legat på att skriva åt andra artister.

Roadside Member And The Crouch – Somehow Psychedelic
Med inslag utav folk, rock och indie så skapar Roadside Member and the Crouch hjärtvärmande pop med smittande melodier. Gruppen bildades först utav Billy Lantz och Emil Löhr och har sedan 2013 utvecklats till en kvartett. I slutet på oktober så släppte gruppen sin tredje EP med starka ”Somehow Psychedelic” som titelspår, här kan ni kolla in musikvideon som regisserats och filmats utav Robin Krey Andersson och Alex Bolevin.

Ban Bianca – Burning Bridges And Building Towers
Ban Bianca beskriver sig som fem spirituella själar som lattjat runt i replokalen i Haninge sedan fem år tillbaka, och som nu har tagit steget ut i rampljuset för att erövra världen. Bandnamnet Ban Bianca kom dom på efter att ha sett på Disney-filmen Bernard och Bianca tillsammans där dom störde sig så mycket på musen Bianca. Gruppen släppte nyligen sin första EP ”The Side Effects A&B” med röjiga dängan ”Burning Bridges and Building Towers” som första singel och musikvideo.

Grimes – Flesh Without Blood/Life In The Vivid Dream
Nyligen så släppte Grimes hajpade dubbelvideon ”Flesh without Blood/Life in the Vivid Dream” och nu så har även hennes fjärde studioalbum ”Art Angels” kommit som belönats med höga betyg från kritikerkåren världen över. Den idéspäckade videon är regisserad utav Grimes själv och filmad utav hennes bror Mac Boucher. Vi får se sångerskan leva ut sina alter egon som ängel, en nedblodad Marie-Antoinette och hardcore gamer.

Public Service Broadcasting – Sputnik
Vi får följa med på en resa ut i rymden med Sputnik i Public Service Broadcasting’s intensivt eskalerande musikvideo. Datumet 4 oktober 1957 innebar startskottet för rymderan då Sovjet skickade upp Sputnik I och den 11 oktober så fångades satelliten upp i The Lovell Telescope’s lins, världens dåvarande största radioteleskop. Samma datum men 58 år senare så spelade Public Service Broadcasting in denna musikvideo som en hyllning till uppskjutningen och för att uppmärksamma teleskopets historiskt viktiga roll. Låten fanns med på albumet ”The Race For Space” som kom tidigare under året och den 20 november så släpper dom den igen som en EP tillsammans med sprillans nya låten ”Korolev” plus ett antal remixar.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.