Musikvideotoppen Vecka 46

Filmkollektivet Don’t Stop the Motion har byggt upp en hel stad med foton, pappkartonger och led-lampor som material i Joy Apartment’s video ”Joy”, ett väldigt ambitiöst projekt med en fascinerande video som resultat som också tar täten på veckans lista.

Lugnet tar sig in på plats tre med ”It Ain’t Easy” där vi får se skådespelerskan och tidigare modellen Christina Lindberg som zombiejägare. Videon kan ses som del två i gruppens Grindhouse Trailer-serie, även i deras förra video ”All The Way” så spelade Christina Lindberg huvudrollen och då var det bandmedlemmarna som var jaktbytet.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Joy´s Apartment – Joy 1

2. (2) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 4

3. (NY) Lugnet – It Ain’t Easy 1

4. (1) Sara Sangfelt – Tattoo 2

5. (4) Groundless – Waste Of Space 2

Veckans utmanarvideor

Mårten Sahlin – Rövaren
Inspelningen utav Mårten Sahlin’s andra studioalbum ”Rövaren” gick inte fullt så smidigt som det var planerat. Efter att ha byggt upp inspelningsstudion under ett halvår så gick Mårten in i väggen, råkade sedan ut för inbrott där både studioutrustning och inspelat material försvann och när han väl spelat in allt igen så blev han utslängd av hyresvärden som rev hela bygget. Men den som väntar på något gott; i oktober så kunde ändå Martin släppa sitt album där materialet består utav låtar från bland annat Steve Earl, Morrisey, The Cure och Bob Dylan som Mårten arrat och skrivit om på svenska. Låten ”Rövaren”, som är skriven utav Jimmy Webb från början, har han också spelat in denna stiliga musikvideon till.

Sia – Alive
I Sia’s tidigare musikvideor så har den unga dansösen Maddie Ziegler spelat en central roll. I ”Alive” så presenterar Sia en ny barnstjärna: vi får se den enbart nio år gamla Mahiro Takana som bjuder på en karate-uppvisning. Låten är hennes första singel från kommande albumet ”This Is Acting” och är skriven utav Sia i samarbete med Adele. Från början så var det tänkt att Adele skulle sjunga låten och ha med den på hennes album ”25” som också snart släpps, men i sista stund så blev låten ratad av Adele så då föll lotten på Sia.

En Drös Poeter – Ett Sista Slag
Vilma Colling är inte bara sångerska i up-&-coming indiebandet En Drös Poeter, hon studerar även konst på Viktor Rydbergs Konst & Formgivnings-program där hon skapat denna snygga musikvideon till ”Ett Sista Slag” som examensarbete. Gruppen har fått många lovord om sig och uppträtt på P3’s liveturné P3 ÄLSKAR, spelat förband åt Lilla Sällskapet och befinner sig nu på en turné ihop med Den Svenska Björnstammen med spelningar i Norrköping, Helsingborg och Uppsala framöver. Framgångarna och lovorden kan dock ha en baksida ibland: Till denna musikvideo så hade Vilma som tanke att ur ett genusmedvetet perspektiv försöka illustrera den destruktiva ”duktiga flickarollen” som gruppen ofta känner sig tilldelade och som resulterar i prestationsångest.

The Perfect Mess – Wonderful Whiz
Skövde-baserade The Perfect Mess består i grunden utav Niklas Bohm och Mikko Viitala, två musikervänner som spelat ihop ända sedan 2004 i olika band. Detta bandprojekt är dock lite nyare och första självbetitlade EP:n släpptes tidigare under året. ”Wonderful Whiz” är gruppens första musikvideo där vi bland annat får se medlemmarna slakta två pianon. Ett fullängdsalbum är planerat framöver och beräknas släppas nästa år.

Kendrick Lamar – These Walls
Kendrick Lamar’s senaste video ”These Walls” kan nästan mer beskrivas som en kortfilm snarare än en musikvideo. Berättelsen börjar i fängelset med standup-komikern Corey Holcomb som återfattar en vild fest hemma hos Kendrick och hur det leder vidare till att han hamnat bakom galler. Videon är regisserad utav Colin Tilley som fått pris i kategorin årets regi för Kendrick’s tidigare video ”Alright” på senaste MTV Music Awards. ”These Walls” är tagen från Kendrick’s kritikerhyllade album ”To Pimp a Butterfly” som släpptes i mars.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.