Musikvideotoppen Vecka 45

Sara Sangfelt är nog ett bekant namn för många utav er då hon under 2013 kidnappades till Idol och tog sig hela vägen fram till slutfinalerna. För en vecka sen släppte hon sin debut-EP och vi finner hennes musikvideo till hittiga singeln ”Tattoo” på första plats den här veckan.

Två till videor tar sig in på listan från förra veckans utmanarposition: Norska hårdrocksbandet Groundless lägger sig på fjärde plats med ”Waste of Space” och Stockholmsbaserade indiegruppen It’s For Us tar sig in på plats fem med ”Neighbours Die”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Sara Sangfelt – Tattoo 1

2. (1) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 3

3. (3) Alice In Videoland – Stand 2

4. (NY) Groundless – Waste Of Space 1

5. (NY) It’s For Us – Neighbours Die 1

Veckans utmanarvideor

Joy´s Apartment – Joy
Med foton och målade pappkartonger som material så har filmkollektivet Don’t Stop the Motion skapat en hel stad i göteborgska Joy’s Apartments magiska debutvideo ”Joy”. Filmteamet har även släppt en ’Behind the scenes’-video där vi får se hur staden byggs upp för hand, led-lampor placeras ut för att ge staden natt- och dagsljus och skådespelarna fotas och klipps ut. Man kan ana att det har gått åt många timmar för skapandet av videon, med en unik och fascinerande videostil som resultat. Videon har försläppts innan officiella låtpremiären; från den 13:e november så kommer ”Joy” finnas tillgänlig på bland annat iTunes och Spotify.

Rebstar – Reputation
Rapparen Rebstar må ha Malmö som hembas när han skriver låtar men hans musik har spridit sig betydligt längre än stadens gränser. Kanske är han som störst i USA där han med sin förra musikvideo ”Thing About You” blev den första svenska rapparen som spelats i amerikanska MTV, och även i länder som Ungern, Dubai och Frankrike har hans musik blivit väldigt populär. Tidigare har han samarbetat med stora namn som Drake, The Weeknd, Trey Songz och DJ Pain 1 och framöver så planerar han att släppa debutalbumet ”Girls Like Nicole” under slutet av året. Häromveckan kom nya, feta singeln ”Reputation” med tillhörande video som ni kan kolla in här.

Lugnet – It Ain’t Easy
Jakten och slakten fortsätter för Christina Lindberg. I Lugnet’s förra video ”All The Way” så var det bandmedlemmarna själva som var bytet och nu är det zombies som Christina är ute efter i ”It Ain’t Easy”, en video som passar som handen i handsken denna Halloween/allhelgona-helg. Skådespelerskan Christina Lindberg har kanske blivit som mest uppmärksammad för sin roll i svenska kultfilmen ”Thriller – en grym film” från -74, som Tarantino beskrivit som sin inspiration till Kill Bill-filmerna, och för bara en månad sen så sände SVT en timmes lång dokumentär om Christina i K Special. Bandet Lugnet kan beskrivas som ett 70-talsinfluerat hårdrocksband med medlemmar från bland annat Witchcraft och Ken Hensley’s kompband.

MØ – Kamikaze
Förra singeln ”Lean On” som danska MØ medverkade på tillsammans med Major Lazer och DJ Snake blev en riktig dunderhit, nu släpper hon sin dansanta video till nya Diplo-producerade singeln ”Kamikaze”. Med kaxig attityd och upplyftande energi så får vi se MØ åka runt med sitt crew längs dom öde gatorna i Kiev, Ukraina där videon än inspelad, samtidigt som dom ställer till med ett ordentligt party.

Pink Milk – I Want To Know What Love Is
Bakom namnet Pink Milk finner vi Maria Forslund på trummor och sång samt Edward Forslund, som även är medlem i bandet Riddarna, på gitarr och under oktober så släppte duon sin första singel. Det är den gamla powerballaden ”I Want To Know What Love Is” av Foreigner som dom skakat liv i och stöpt om i en drömsk shoegaze-tappning. Videon har duon gjort själva och låten har dom producerat ihop med Niels Nielsen, som tidigare bland annat jobbat ihop med Ghost.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.