Musikvideotoppen Vecka 44

Musikvideotoppen firar tre år som blogg denna onsdag och det måste ju firas! Ju äldre jag har blivit desto mer har jag börjat uppskatta att få kläder när jag fyller år, så tänkte då att en ny utstyrsel till sidan kunde vara en passande present. Hoppas ni gillar’t!

På listan den här veckan så hänger Alexander Vasiliou kvar i toppen med ”Children of Tomorrow”. Sen har vi två nya videor: Erik Nielsen, som gjorde sig ett namn efter att ha medverkat i förra årets Idol och som nu släppt sitt debutalbum, tar sig in på plats två med ”Won’t Cry”. Alice In Videoland har gjort comeback efter fyra års uppehåll och tar sig in på tredje plats med nya videon ”Stand”.

Vi får tacka av Tom Levin också denna vecka, som hängt med hela tio veckor med ”Thunder On” vilket är maxlängden och därför går det inte att rösta på hans video denna gång. Sedan lägger sig Knifven på femte plats med ”Början”.

Veckans topplista

# V
1. (1) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 2

2. (NY) Erik Nielsen – Won’t Cry 1

3. (NY) Alice In Videoland – Stand 1

4. (3) Tom Levin – Thunder On 10

5. (2) Knifven – Början 2

Veckans utmanarvideor

Sara Sangfelt – Tattoo
I fredags släppte Sara Sangfelt sin debut-EP ”Tattoo” och här kan ni kolla in hennes stiliga musikvideo till titelspåret, där vi får hänga med Sara och hennes kompisar på en krogrunda. Även om detta är Sara’s debutsläpp så är hon nog ändå ett välbekant ansikte för många utav er, under 2013 kidnappades hon till Idol och tog sig hela vägen fram till slutfinalen. Efter Idol så har Sara turnerat flitigt runt om i Sverige med både akustiska framträdanden själv samt tillsammans med bandmedlemmar från Mando Diao. Även innan Idol-tiden så har musiken spelat en stor roll i Saras liv, bland annat så har hon jobbat som volontär i Etiopien där hon rest mellan barnhem och skolor och uppträtt.

Lejonsläktet – Skogsvandringar
I Lejonsläktets video ”Skogsvandringar” så får vi följa med en snusmumrik ut på en rogivande promenad i skogen. Vi möter alla möjliga typer utav finurliga filurer som ställer till med ett riktigt skogsparty längs vägen. Lejonsläktet är i grunden en två-mannagrupp men beskriver sig som ett studiokollektiv som lånar in olika musiker till varje projekt och musiken kan kategoriseras som psykedelisk folk-rock. Den härligt fantasifulla videon är animerad utav konstnären Erik Svetoft.

Groundless – Waste Of Space
Härnäst kommer en tung video från vårat grannland Norge. Om man mixar ihop en gryta med ingredienser från den gamla hårdrocksscenen, några nypor punk och sedan heavy metal som topping så får vi Groundless som resultat. Gruppen släppte sitt första album ”Adrenaline” den 14 augusti på bolaget Crime Records och här kan ni lyssna på och kolla in singeln ”Waste Of Space”.

Adele – Hello
Ja, hej på dej Adele och välkommen tillbaka in i rampljuset! Efter tidigare hittar som ”Rolling In The Deep”, ”Set Fire To The Rain” och ”Skyfall” som släpptes mellan 2010-2012 så har det varit ganska tyst om Adele dom senaste åren. Men nu gör hon en efterlängtad comeback med singeln ”Hello” som släpptes under veckan och den 20 november kommer albumet ”25”. Musikvideon till ”Hello” lyckades slå rekord på Youtube-kanalen Vevo; över 25 miljoner visningar fick videon under första 24 timmarna och tar därmed över rekordet från Taylor Swift’s ”Bad Blood” som den mest visade under ett dygn.

It’s For Us – Neighbours Die
Med sin bas i Stockholm så jobbar gruppen It’s For Us sig fram genom indiescenen. Med rötterna från både postpunk och indierock så lyckas gruppen skapa en intressant och utstickande ljudbild, själva beskriver dom musiken som avskalad och minimalistisk för att nästan lika ofta övergå i ljudväggar, kaos och oljud. 2013 släppte dom sin debut-EP och förra veckan så kom nya EP:n ”Something Has To Give” som låten ”Neighbours Die” finns med på, här under kan ni kolla in musikvideon.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 44

  1. Tina skriver:

    Bäst!

Kommentarer inaktiverade.