Musikvideotoppen Vecka 43

Efter att ha börjat sin karriär som trollkonstnär med finalplatser i TV4 Talang och ”Greece Got Talent” så har Alexander Vasiliou på senare tid breddat sitt artistskap, nyligen så släppte han sin första singel ”Children of Tomorrow” på nya bolaget Starlab. Med musikvideon så lyckades han trollbinda en stor del utav er besökare och tar sig in på första plats.

Två till nya videor tar sig in på listan: Knifven lägger sig på andra plats med deras kreativa textvideo ”Början”. Sedan hittar vi Iiris Viljanen på plats fyra med fina ”Årstavikens Strand”. Från förra veckans listvideor så hänger Vacancy Labour kvar, samt Tom Levin, som faktiskt är inne på sin nionde vecka med ”Thunder On” och har därmed chans att nå maxlängden.

Kan också passa på att nämna att Musikvideotoppen om en vecka firar tre år som sida, har en liten överraskning planerad tills dess så se till att kika in här även nästa vecka!

Veckans topplista

# V
1. (NY) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 1

2. (NY) Knifven – Början 1

3. (2) Tom Levin – Thunder On 9

4. (NY) Iiris Viljanen – Årstavikens Strand 1

5. (1) Vacancy Labour – Walpurgis Night 2

Veckans utmanarvideor

Erik Nielsen – Won’t Cry
Med en topp 20-placering i Idol 2014 i bagaget så är det nu fullt fokus på artistkarriären som gäller för Erik Nielsen och i september så släppte han debutalbumet ”Almost Naked”. Albumet handlar om hur vi människor är lika nakna, vi skrattar med samma glädje, gråter med samma sorg och älskar med samma kärlek. ”Won’t Cry” heter första singeln från albumet och även i musikvideon så bjuds det på lite naket.

Alice In Videoland – Stand
Efter ett fyra års långt uppehåll så gjorde electropunk-bandet Alice In Videoland en bejublad comeback med singeln ”Let Go” som släpptes i maj, nu släpper dom även synthpop-dängan ”Stand” som ny singel och musikvideo. Gruppen bildades redan 2002 och har släppt fyra album under sin karriär där dom tidigare bland annat samarbetat med The Sounds.

Anna von Hausswolff – Evocation
Med förra albumet ”Ceremony” så tog göteborgska Anna von Hausswolff hela musiksverige, och även övriga världen, med storm och skivan blev en utav dom allra mest hyllade under 2012. Den 13 november så kommer uppföljande albumet ”The Miraculous” och under veckan så släppte hon musikvideon ”Evocation” som ett smakprov inför skivan, där låten skvallrar om en liknande mörkt episk och särpräglad stil som tidigare ”Ceremony”. Videon beskrivs som en poetisk resa in i ett minne och är regisserad utav Annas syster Maria von Hausswolff.

Will Butler – Anna
Will Butler, från Arcade Fire, släppte som soloartist albumet ”Policy” tidigare under året och nyligen så dök även denna dansanta musikvideo upp till låten ”Anna” där vi får se ingen mindre än Emma Stone i huvudrollen. Musikvideon är utformad som ett musikalnummer där Anna dansar runt med ett gäng glada sjömän och till videon så står Ryan Heffington för koreografin, som även låg bakom dansen till den populära videon ”Chandelair” med Sia.

Gaél – Regnar
Till dom souljazziga harmonierna från ett luftigt gitarrkomp så får vi se Gaél bikta sig i musikvideon ”Regnar”. Musikvideon är Gaéls debut som artist och låten är producerad i Stockholms-studion Asobo Sounds, den stiliga videon är producerad utav Simon Jung Krestesen. Till videon så har Gaél och Simon anlitat ett antal skådespelare från Dramaten.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.