Musikvideotoppen Vecka 40

Kitty’s mörka, elektroniska musikvideo ”Killer Eyes” föll i smaken hos Musikvideotoppens besökare och kammade hem flest röster under veckan, så videon tar sig upp till topplatsen från utmanarposition. Även fast dom övriga utmanarvideorna förra veckan drog in en hel del röster så räckte det inte riktigt för att ta sig in bland topp fem, så resten av videorna på listan hänger kvar från förra veckan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Kitty – Killer Eyes 1

2. (1) Clara Mae – Avalon 2

3. (5) Tom Levin – Thunder On 6

4. (2) By The Way – Watch Me Bleed 2

5. (3) Annsome – Ballerina 4

Veckans utmanarvideor

Thundermother – It’s Just A Tease
Under sommaren 2010 så började det klia i fingrarna för gitarristen Filippa Nässil och hon flyttade till Stockholm för att fullfölja sina drömmar om att starta ett rockband. Där träffade hon ett gäng musiker med samma drömmar och visioner vilket ledde vidare till bildandet av Thundermother. Efter dess så har karriären barkat framåt och uppåt i rask takt med spelningar på festivaler som Metaltown, Getaway Rock och Sweden Rock Festival och gruppen har hyllats utav andra stora akter från rockscenen som Danko Jones, Zakk Wylde och Turbonegro. I början på september så släppte dom sitt andra studioalbum ”Road Fever” där dom med singeln ”It’s Just A Tease” levererar en redig dos old school rock’n’roll-ös, här kan ni kolla in videon till låten.

José González – Let It Carry You
Efter ett längre uppehåll från sin egna artistkarriär så släppte José González albumet ”Vestiges & Claws” i början på 2015, nu är han aktuell med en väldigt omfattande turné med över 50-talet spelningar runt om i USA och Europa under hösten och våren. Turnéen inleddes i lördags på Liseberg och om ni inte såg honom där så återkommer chansen att se honom i Sverige den 8 december på Cirkus, Stockholm samt 17 december på Kulturbolaget, Malmö. Under veckan släppte han även denna riktigt mysiga videon till låten ”Let It Carry You”, med regi utav Malin Johansson, där vi får följa med en hemul-liknande varelse på äventyr ut i vida världen.

Oskar Lindwall – Voice Within
Genom att förena sin bakgrund som rockmusiker med en böjelse för det experimentella så skapar Oskar Lindwall uppfriskande popmusik med avsikt att förändra; att lyfta folks blickar bortom bristfällighet och meningslöshet för att se att det finns hopp, acceptans och kärlek här i världen. ”Voice Within” heter Oskar’s senaste singel som är skriven utav honom själv och producerad utav Johan Glössner, som bland annat jobbat med Louise Hoffsten och Tommy Nilsson. Musikvideon är gjord utav Hannah Nyström.

Gain Eleven – Candy & Cocaine
Gain Eleven bjuder på ”Candy & Cocaine” i deras nya musikvideo och nog blir resultatet allt en riktig kick. Gruppen har spelat sin renodlade, energiska rock i ungefär tre år sedan bildandet i Arvika och har än så länge släppt en EP samt genomfört ett gäng spelningar runtom i Sverige och Europa. Nu håller dom på att färdigställa sitt debutalbum där ”Candy & Cocaine” är första singel.

Rae Sremmurd – Come Get Her
Har ni någon känt er lite malplacerade i en situation? I videon ”Come Get Her” så gick det väl inte riktigt som bokaren till western-krogen hade tänkt sig när han försökte boka countrysångaren Ray Shumar och istället fick rap-duon Rae Sremmurd som musikunderhållare. Resultatet blir en rolig kulturkrock, och det verkar som Rae Sremmurd klara av att styra upp gigget ändå. Duon är baserade i Mississippi och släppte sitt debutalbum ”Sremmlife” i början på året.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 40

 1. Kerstin Andersson skriver:

  Jaaaa!! Nr 1!! Med all rätt Kitty!!!

 2. Morgan Myrling skriver:

  Like a Demon!

 3. Morgan Myrling skriver:

  Kill eyes!!

 4. Gunnar Lingmerth skriver:

  Superduper fantastiskt Kitty! Du kommer att ligga på listan länge! Vilken grym låt och video!

Kommentarer inaktiverade.