Musikvideotoppen Vecka 37

Förra söndagen hade Musikvideotoppen säsongsstart och nu kommer höstsäsongens första topplista! Annsome tar täten med snygga videon ”Ballerina”, som handlar om hur ens låga självkänsla kan få en att känns sig som fastkedjad och hindra en från att nå sina drömmar och mål.

Violet Days är även nya för denna gång och tar sig in på plats tre med den drömskt indiepoppiga musikvideon ”So Dope”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Annsome – Ballerina 1

2. (1) Peter Hägerstrand – Solsystem 4

3. (NY) Violet Days – So Dope 1

4. (2) Tom Levin – Thunder On 3

5. (4) Frantic Amber – Soar 4

Veckans utmanarvideor

H.M. Hammarin – Stranger to the Face of Love
Till tonerna från vilda saxofoner och skumma lofi-samplingar så får H.M. Hammarin hålla sommaren vid liv ett tag till med hans senaste catchiga singel ”Stranger to the Face of Love”. Med en röst och ett sound som för tankarna till en munter variant utav Morrisey så beskriver H.M. Hammarin sig som Göteborgs ”no.1 Indie Pop Madman”, och när det kommer till själva musikproducerandet så är Hammarin lite utav en perfektionist i studion. Tidigare singeln ”It Began Again” tog hela åtta (!) år att färdigställa och han har även släppt ett flertal singlar innan dess, samt en EP förra våren (som tog bara tre år att spela in).

Janet Jackson feat. J. Cole – No Sleeep
Janet Jackson har väckt upp artistkarriären från sin skönhetssömn med singeln ”No Sleeep” som hon släppte denna läckra video till under sommaren, nu i veckan så utannonserades även datumet för hennes nya album ”Unbreakable”. 2 oktober kommer albumet, drygt sju år efter hennes förra album ”Discipline” släpptes, och hon har med sig bland annat Missy Elliott som gästartist samt J. Cole som medverkar på denna singel.

Drifters’ Collective – Happily Ever After
Finländska Drifters’ Collective drömmer sig bort till en sagolik tillvaro med ett lyckligt slut i musikvideon ”Happily Ever After”. Den stiligt spexiga videon är regisserad utav Johan Karrento, där gruppens frontare berättar sin historia med ”hjälp” (eller ”stjälp” kanske skulle vara mer korrekt uttryckt) från tre vitklädda skådespelare.

Backyard Babies – Th1rt3en Or Nothing
Efter fem års paus så är svenska rock- och sleazekungarna Backyard Babies aktuella igen med albumet ”Four By Four” som släpptes förra veckan, deras sjunde studioalbum sedan bildandet 1987. Albumet har hyllats utav kritikerna och beskrivits som deras bästa hittills, med grymma cowbell-dängan ”Th1rt3en or Nothing” som första singel. Videon är filmad utav René U Valdes i Stockholm, fryshuset och Sweden Rock.

Natali Felicia – Easy Ride
I april så släppte Natali Felicia sin debutsingel ”Used To Be” och reaktionerna lät inte vänta på sig, mängder utav bloggar och nätmagasin började skriva om Natali och skivbolag från England, Frankrike och Sverige ville skriva kontrakt. Nu har hon släppt sin andra singel ”Easy Ride” med bolaget Polydor / Universal i ryggen och här kan ni se hennes stämningsfulla video till låten, där regissören Jonas Hong Soo Eriksson sagt att han ville på ett subtilt sätt fånga den dubbeltydiga känslan av hur vi upplever vissa saker som läskiga men samtidigt väldigt vackra, som höga höjder, bin och djupa vatten.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 37

  1. Maria melin skriver:

    Helt klart bäst

Kommentarer inaktiverade.