Musikvideotoppen Vecka 22

Frantic Amber har med ”Soar” blickat 60 år framåt i tiden och sett en framtid där utvecklandet av artificiell intelligens lett till att människorna förslavats. I videon får vi se gruppen kämpa mot robotarna och försvara mänskligheten, och som tur är så har dom folkets stöd bakom sig då dom blev framröstade till veckans topposition på listan. Peter Hägerstrand tar sig in på listan också den här veckan med videon ”Solsystem” som lägger sig på tredje plats.

Snart är det juni och därmed sommar! På sommaren ska man ju vara ute och sola, bada och äta glass, inte sitta hemma och dega framför datorn så snart tar Musikvideotoppen sommarlov. Mer info kommer om det nästa vecka.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Frantic Amber – Soar 1

2. (2) Martin Berglund & Stödorkestern – Allting Kommer Att Ordna Sig 2

3. (NY) Peter Hägerstrand – Solsystem 1

4. (1) Anvil – Hope In Hell 7

5. (4) LARM – Larm 4

Veckans utmanarvideor

Tom Levin – Thunder On
Som med energin från en skenande bisonoxe så river Tom Levin igång veckans utmanarlista med videon ”Thunder On”. Låten är tagen från albumet ”Them Buffalo” som är hans sjätte studioalbum. Skivan släpptes digitalt förra året bara någon månad efter hans femte album ”Them Feet”, och i fysiskt format så släppte han dom båda som ett dubbelalbum. Tom Levin har hängt med ett tag i musikbranschen och fick med sin tidigare singel ”Just” en riktig hit i USA, vilket ledde till att han fick priset som ”Male Artist of the Year” 2006 utav New Music Weekly framför andra nominerade artister som John Mayer och James Blunt.

Skinny Days – Alright Right Now
Norska duon Skinny Days släppte häromdagen sin debutvideo till grymma singeln ”Alright Right Now” som hållit höga positioner på dom norska streaminglistorna under dom senaste veckorna. Den läckra videon har spelats in utav svenska regissören Mats Udd och vi får se någon form utav ritual där en rullstolsburen präst försätter sina medlemmar i en diabolisk dans. Videon är inspelad i en öde industrilokal i Warszawa.

Tame Impala – Cause I’m A Man
Albumet ”Lonerism” som släpptes för tre år sen blev en rejäl succé bland kritikerna och toppade många årsbästalistor under 2012, nu har det börjat puttra kring Tame Impala igen. Nu släpper dom sin första musikvideo från kommande albumet ”Currents”, som i sin tur släpps 17 juli. Vi får göra ett besök i en digitaliserad 3D-värld där videons huvudperson gestaltar ett flertal olika faser som man går igenom inom ett förhållande.

Taylor Swift feat. Kendrick Lamar – Bad Blood
Taylor Swift släppte nyligen denna actionfyllda videon till låten ”Bad Blood” tillsammans med Kendrick Lamar. Hon har fått med sig ett riktigt stjärnspäckat gäng i videon, bland annat får vi se Selena Gomez, Ellie Goulding och Cindy Crawford i rollerna. Taylor’s musikvideor brukar alltid vara väldigt ambitiöst genomförda och få riktigt bra genomslag, men med ”Bad Blood” så verkar hon ändå lyckats överträffa sig själv. Under första dygnet så slog videon nämligen VEVO’s rekord som den mest visade under första 24 h efter release, med över 20 miljoner visningar.

Anders Hanses – Where’re You Going This Time?
Från den lilla byn Djura i Dalarna så kommer Anders Hanses med sin gitarr och sina låtar. Under 2013 så släppte han sin första singel ”Hell Suburbia” och här har vi hans senaste skönt retroaktiga singel och video ”Where’re You Going This Time?”. Inspiration till låtarna har han bland annat fått från dagboksnoteringar som han funnit i böcker som han budat hem på auktion. Videon till ”Where’re You Going This Time” är gjord utav Felicia Casselbrant.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.