Musikvideotoppen Vecka 21

Anvil har hängt med ett tag på listan med deras video ”Hope In Hell”, den här veckan lyckas dom återerövra topplaceringen. Martin Berglund & Stödorkestern tar sig in på andra plats med ”Allting kommer att ordna sig” och sedan är även The Moniker ny för denna vecka med videon ”Life Is Life” på plats tre.

Veckans topplista

# V
1. (2) Anvil – Hope In Hell 6

2. (NY) Martin Berglund & Stödorkestern – Allting Kommer Att Ordna Sig 1

3. (NY) The Moniker – Life Is Life 1

4. (1) LARM – Larm 3

5. (4) Mäbe – Pannkakskungen 4

Veckans utmanarvideor

Mark Ronson feat. Mystikal – Feel Right
Förra singeln ”Uptown Funk” som Mark Ronson framförde tillsammans med Bruno Mars blev en riktig dunderhit som bland annat toppade amerikanska Billboardlistan i hela 14 veckor, här har vi Marks nya singel och musikvideo ”Feel Right” där rapparen Mystikal medverkar. Vi får se en riktigt charmig orkester som bjuder på ett överraskande nummer i skolans talangjakt. Både publiken liksom juryn, som består utav Mystikal, Ronson och Bruno Mars, blir tagna med storm.

Peter Hägerstrand – Solsystem
Förra albumet ”Och jag hör musik” släpptes 2012, här kan ni kolla in Peter Hägerstrands nya singel ”Solsystem” från kommande albumet ”Den blåa skogen”. Till låten så har Sandra Wahlbeck gjort denna stiliga och färgrika video genom en speciell animationsteknik som involverar vatten, olja och färgpigment. Utöver sitt egna låtskrivande så jobbar Peter även som kompositör inom främst film och TV, han har bland annat gjort musik till filmen Lärjungen som blev Finlands kandidat till kategorin ”Bästa utländska film” vid förra årets Oscarsgala.

Of Monsters And Men – Crystals
Isländska Of Monsters and Men är tillbaka med en skimrande video till nya singeln ”Crystals”. Vi får se bandmedlemmarna gräva efter kristaller i en sagolik gruvmiljö. Låten är tagen från gruppens kommande album ”Beneath The Skin” som släpps den 9 juni.

Frantic Amber – Soar
Året är 2077 och utvecklandet av artificiell intelligens har lett till att robotarna tagit över och förslavat mänskligheten. Nu ligger vårt hopp i rebellstyrkan Frantic Amber’s händer… Inspelningen utav musikvideon ”Soar” gick inte helt oproblematiskt; mitt under en scen när bandmedlemmarna stod med sina Ak4-replikas i högsta hugg så stormades platsen utav polis med framdragna pistoler. Som tur var så löste det hela sig ganska snabbt när polisen fick se att vapnen var gjorda utav plast. Låten ”Soar” är tagen från gruppens debutalbum ”Burning Insight”. I sommar kan man se gruppen uppträda på bland annat Metallsvenskan i Örebro och Sweden Rock Festival.

José González – Open Book
Regissören Mikel Cee Karlsson har spelat in ett flertal musikvideor åt José González sedan tidigare och det känns som att Mikel har hittat en väldigt särpräglad stil, där videorna ofta pendlar mellan allvar till en lite mer skruvad variant utav verkligheten. Nya videon ”Open Book” är fortsättningen på en historia som började i ”Falling From The Sky” (kolla in den här) där vi får se José González i en annorlunda relation med en deformerad ormliknande varelse, som i sin tur är fast i sin begränsade fysiska form med få möjligheter till hjälp men som ändå har sina drömmar om en bättre tillvaro. Låten är tagen från José’s senaste album ”Vestiges & Claws” som släpptes tidigare i år.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.