Musikvideotoppen Vecka 18

Dismissed simmar lugnt vidare med en topplacering även denna vecka med deras undervattensvideo ”Dance On The Borderline”. Sedan tar sig Mäbe in på andra plats med musikvideon ”Pannkakskungen”, som är tagen från hans tredje fullängdsalbum ”Mot Ingenstans Och Överallt” som släpptes förra året.

Även Jenny & Fridha är nya på listan denna vecka, en sångduo som några utav er kanske känner igen från bland annat Diggiloo-turnén och Så Ska Det Låta. Dom båda sångerskorna frontar i vanliga fall partybandet Hitmaskinen som fokuserar på covers, nu har dom släppt den egenskrivna låten ”Go Go” vars video tar sig in på plats fyra här på listan.

Veckans topplista

# V
1. (1) Dismissed – Dance On The Borderline 2

2. (NY) Mäbe – Pannkakskungen 1

3. (2) Anvil – Hope In Hell 3

4. (NY) Jenny & Fridha – Go Go 1

5. (3) Lugnet – All The Way 8

Veckans utmanarvideor

LARM – Larm
I takt till elektroniskt pulserande beats och fusion-jazziga tongångar så släpper gruppen LARM en video till deras självbetitlade sköna singel. Gruppen bildades för tre år sen ute i dom värmländska skogarna och släppte förra året sin debut-EP, här är deras första musikvideo som hade premiär i fredags. Tanken med låten, som skrivits utav trummisen Malin Almgren, och videon, som spelats in utav Lightnaut, var att skildra den ambivalens man kan uppleva genom livets alla val i ens försök att hitta sin egna väg.

Meja – Yellow Ribbon
I ofattbara 43 år har nu Albert Woodfox suttit inlåst på den ökända anstalten Angola. Han är en utav tre fångar, kända som Angola 3, som dömts utan fysiska bevis på brott och sägs ha blivit felaktigt anklagade på grund utav sina politiska engagemang i den revolutionära rörelsen ”De Svarta Pantrarna”. Detta är något som svenska artisten Meja reagerat starkt på och släppte den 17 april, som var 43-årsdagen sedan Albert dömdes, en EP med remixar på hennes låt ”Yellow Ribbon” som hon skrev efter att ha brevväxlat med Albert. Hennes video till låten är lika mycket en musikvideo som en kampanjvideo i samarbete med Amnesty där hon vill uppmärksamma detta fall och verka för en frigivning för Albert.

David Hasselhoff – True Survivor
Den 28 maj har indie-filmen Kung Fury premiär på Youtube och SVT Play, här har vi musikvideon till ledmotivet ”True Survivor” som framförs utav David Hasselhoff. Kung Fury är en svensk produktion som är skriven och regisserad utav David Sandberg och har finansierats via crowdfunding-sidan Kickstarter där den till dags datum samlat in hela 5,4 miljoner kronor. Den actionspäckade musikvideon ”True Survivor” skvallrar lite om vad vi har att vänta oss utav filmen, vi får se hjältarna färdas genom tid och rum för att förgöra kung fu-mästaren Hitler, kallad Kung Führer, och för att krossa det nazistiska imperiet.

Bob Hund – Hjärtskärande Rätt
Efter att ha auktionerat ut sina instrument under Bob hund-festivalen i Helsingborg 2013 så har gruppen fått lov att låna från andra för att kunna framföra sin musik. När Malmö Opera fick nys om detta så lånades hela Operahuset och orkestern ut till bandet och i september i fjol så hade Bob hund Opera premiär. I videon till nya singeln ”Hjärtskärande Rätt” så fortsätter gruppen i samma spår och väljer här att låna från den gamla sovjetiska stumfilmen ”Mannen med filmkameran”, där producenten Lars Hallin klippt in medlemmarna i filmsekvenserna. Musikvideon beskrivs som en hyllning till originalfilmen och tidigare så har Bob hund framfört en livekonsert med nyskriven musik till filmen i samband med Cinematekets serie ”Sounds of silence”.

Sia – Fire Meet Gasoline
Ni som följt Musikvideotoppen kanske har kunnat ana att Sia är en utav dom artister som hör till favoriterna på videofronten. Under veckan så släpptes en ny video till låten ”Fire Meet Gasoline” och för omväxlings skull så är det inte 13-åriga dansösen Maddie Ziegler som har huvudrollen, som varit med i dom tidigare populära videorna ”Chandelair”, ”Elastic Heart” och ”Big Girls Cry”. Här får vi istället se tyska modellen Heidi Klum tillsammans med skådespelaren Pedro Pascal, från Game Of Thrones, i ett hett kärleksdrama.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.