Musikvideotoppen Vecka 9

Det går bra för Browsing Collection på listan, deras video ”Don’t Tell Me” hänger kvar på första plats även denna vecka och har nu tillbringat tre veckor i rad i topp!

Granny K värnar om människors rösträtt i deras video ”Alla Röster Måste Höras” och det verkar vara många som tog till sig utav budskapet under veckan, nog trillade rösterna in för videon och den tar sig därmed in på andra plats. Sen var det också många som uppskattade att se Rebstar torteras i sin video ”Thing About You” som därför letar sig in på listans tredje plats.

Veckans topplista

# V
1. (1) Browsing Collection – Don’t Tell Me 3

2. (NY) Granny K – Alla Röster Måste Höras 1

3. (NY) Rebstar – Thing About You 1

4. (3) Eldoradio – Black & Blue 4

5. (5) Martina Edoff – Before I Die 2

Veckans utmanarvideor

Ida Boija – In I Märgen
I gränslandet mellan västerbottniskt vemod och parispulserande energi, där jantelagen är utplånad och kreativiteten flödar fritt finner vi Ida Boija som nu debuterar med ”In I Märgen”. Ida beskriver sin musik som soulprogg och låten ”In I Märgen” skrevs som en ventilation efter att hon fört livliga genusdiskussioner över Facebook. Det tog nästan två år från att låten började skrivas fram till det färdiga resultatet. Under tiden så har Ida varit aktiv med sitt komponerande och jobbat ihop material till ett helt album som hon hoppas kunna släppa framåt hösten.

Ariana Grande – One Last Time
Alltid lika härligt med domedagsscenarion! I Ariana Grande’s senaste musikvideo ”One Last Time” så är det ett meteorregn som hotar att slå ut mänskligheten och här får vi se hur Ariana spenderar sina fyra sista minuter på jorden. Ariana har med sig två svenskar i sitt låtskrivarteam till låten, dock inte Max Martin denna gång som skrivit flera utav hennes tidigare singlar. Det är svenskarna Carl Falk och Rami Yacoub som komponerat ”One Last Time”, tillsammans med Savan Kotecha, Giorgio Tuinfort och David Guetta.

Jade Ell – Struggles
Jade Ell har hunnit med mycket under sina år inom musikbranschen. Som låtskriverska så har hon komponerat låtar till miljonsäljande album och skrivit åt artister världen över som mexikanska RBD, japanska Yuki och norska Margaret Berger för att bara nämna några exempel. Som artist så slog hon först igenom med singeln ”Got To Let You Go” som låg i topp på P3’s singellista för drygt femton år sen och har efter dess varit aktiv i olika grupper. Nu kickar hon igång sitt soloprojekt igen med kommande EP:n ”The Battle Is An Art” där ”Struggles” är första singeln. Här kan ni kolla in videon till låten.

Emblem – Alla Vet
Malmöbaserade duon Pap & Emblem som vi tidigare uppmärksammat här på sidan har blivit en ny och uppskattad bekantskap för mig, här får vi kika lite närmare på Emblems soloprojekt. I musikvideon ”Alla Vet” så berättas en personlig och gripande berättelse om drogernas baksidor. Låten är producerad utav Jonas ”Sne” Carlsson och videon är filmad och editerad utav Vigge Fred.

Laura Marling – False Hope
Laura Marlings förra skiva ”Once I Was An Eagle” blev en utav 2013 års mest kritikerhyllade album världen över, nu är hon aktuell med sitt femte studioalbum ”Short Movies” som släpps 23 mars. Här har den brittiske folk rock-sångerskan tagit med sig kompbandet och spelat in en livevideo till nya singeln ”False Hope”. Under april och maj så genomför Laura en turné över europa med två spelningar i Sverige, 19 maj på Pustervik i Göteborg och 20 maj på Debaser Medis i Stockholm.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.