Musikvideotoppen Vecka 51

Efter en riktigt hård och jämn kamp om rösterna så kommer här veckans lista, med tre nya videor som tar sig in från utmanarposition. Först har vi Billy Momo som tar sig ända upp till toppen med videon ”I’ve Got You” där vi får följa med ankan och hästen på äventyr. Sedan har vi nybildade punkbandet Farsta, med medlemmar från Grisen Skriker och Ebba Grön bland annat, som tar sig in på tredje plats med ”Kung Av Mörker”. Även Nanne är ny på listan för denna vecka med videon ”Kan Du Ge Dig Fan På” där hon slår ett slag för HBTQ-personers rättigheter, och hon slår sig in på listans femte plats.

Nu är det snart jul och då tänkte vi att det kunde passa bra att ta lite julledigt med sidan! Vi kommer göra en till lista nästa söndag och sen så tar vi uppehåll fram till den 18 januari, så ni får boka in det datumet i kalendern. Eller så får ni gärna följa oss på Facebook så blir ni påminda där när vi kommer igång igen.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Billy Momo – I´ve Got You 1

2. (1) The Wife – Mud 2

3. (NY) Farsta – Kung Av Mörker 1

4. (3) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 6

5. (NY) Nanne – Kan Du Ge Dig Fan På 1

Veckans utmanarvideor

Sam Smith – Like I Can
Sam Smith skulle kunna ses som en utav årets mest framgångsrika nykomlingar, i februari så slog han igenom på stort med låten ”Money On My Mind” och har efter dess släppt ett flertal andra låtar som tagit sig högt upp på hitlistorna. ”Like I Can” är hans senaste, femte singel från debutalbumet ”In The Lonely Hour”. I videon får vi se Sam som tillsammans med sina välklädda kompisar gör stan med stil.

Älven – Pusselbit
Så här en veckan innan jul så låter vi Älven sätta igång med julstämningen på sidan med mysiga låten ”Pusselbit”. Låten blev nyligen utvald utav distributionsbolaget Spinnup som vinnarbidrag i deras jultävling och under veckan så släppte dom också denna video till låten. Älven är en vispopduo med bas i Växjö som består utav Simon Strand på gitarr och Olivia Blanc på sång. Duon bildades 2012 och har spelat in ett antal singel-EP’s samt ett fullängdsalbum som släpptes i somras.

Dia Psalma – Emelie
Julen och nyår brukar vara tider fyllda utav nostalgi och återblickar på det förgångna och här i nästa video så får vi blicka hela 20 år tillbaks i tiden. Många av er känner säkert igen den, låten ”Emelie” med Dia Psalma som släpptes 1994 och nu i år så har gruppen faktiskt spelat in en video till låten, vilket vi tycker skulle vara roligt att uppmärksamma här på sidan! Videoregissören René U Valdes säger att han hade videoidéen till låten klar redan 1994, innan han själv började jobba med film.

Ariana Grande – Santa Tell Me
Vi fortsätter på temat jul och nu är det Ariana Grande’s tur att bjuda på ett visuellt julkort med videon ”Santa Tell Me”. Låten släpptes den 24 november och nu i veckan så kom även en musikvideo där hon ställer till med ett riktigt julparty tillsammans med sina vänner. Ariana har liknats vid en ung Mariah Carey utav musikjournalister, och denna låt har beskrivits som hennes motsvarighet till Mariah’s klassiska jullåt ”All I Want For Christmas Is You”.

Captain Black Beard – Aiming For Love
I nästa video så får Captain Black Beard bjuda på hederlig gammal kick-ass rock med ”Aiming For Love”. Det är deras tredje musikvideo från albumet ”Before Plastic”, vilket i sin tur är deras andra studioalbum och den släpptes i maj. Videon har regisserats utav 11 Frames Productions som även spelat in deras tidigare videor ”Bad Girl” och ”Somebody” från albumet.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 51

 1. Kristofer Broman skriver:

  Farsta – Kung Av Mörker

 2. Jimmy skriver:

  Jag röstar på Dia psalma

 3. Roger skriver:

  Jag säjer bara – Joe Fiddle

 4. Thomas skriver:

  Joe Fiddle
  Riktigt bra låt och jävligt cool video

Kommentarer inaktiverade.