Musikvideotoppen Vecka 50

Vi befinner oss en vecka in i december och julen närmar sig. Inte minst märks det på allt fejande och pyntande runt omkring, så vi rycktes med utav stämningen och tyckte det var dags att plocka fram julpyntningen även här på Musikvideotoppen. Kan passa på att nämna att vi snart kommer ta julledigt med sidan, mer info om det kommer nästa vecka.

På listan denna vecka så hittar vi två nya videor som tar sig in från utmanarposition. Först har vi The Wife som tar täten med den skönt americana-doftande musikvideon ”Mud”. Även Västerås-punkarna Bombshell Rocks är nya på listan med röjiga singeln ”Without Destination” som lägger sig på fjärde plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) The Wife – Mud 1

2. (1) Supralunar – She Wanted All 2

3. (2) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 5

4. (NY) Bombshell Rocks – Without Destination 1

5. (4) Satan Takes A Holiday – Zombie Hands 2

Veckans utmanarvideor

Billy Momo – I´ve Got You
Vad skulle man vara utan sina vänner? I Billy Momo’s video ”I’ve Got You” så får vi följa ankan och hästen i en värmande berättelse om vänskap. Tomas Juto och Oskar Hovell (som tidigare varit aktiva i grupper som PH3, Eskobar och Neneh Cherrys Cirkus) bildade Billy Momo som en duo först men på senare tid så har duon växt till sig till ett sjumannaband. Låten ”I’ve Got You” skrevs under telefonsamtal mellan Tomas och Oskar medan dom var på sina olika jobb. Oskar låg gömd i en skrubb med dator och ljudkort medan Tomas låtsades prata i telefon när han i själva verket spelade in sångskisser och arrade stråkpartier.

Nanne – Kan Du Ge Dig Fan På
Nanne får bjuda oss på en tidsresa i sin senaste video ”Kan du ge dig fan på” där vi besöker ett dystopiskt framtidsscenario, samtidigt som hon slår ett slag för HBTQ-personers rättigheter. Året är 2026, platsen är Stockholm och dom mörka makterna har tagit över och infört förbud mot dom elementära rättigheterna som fred, frihet och att få älska vem man vill. Videon har regisserats utav Henric Brandt efter Nannes egna idé. Nanne säger själv om videon: ”Jag är orolig för att attityden mot HBTQ-personer har förvärrats på många håll i världen den senaste tiden. Vi måste bygga på en framtid där det finns utrymme och acceptans för alla.”

Luna Green – Neptune
Tillsammans med ett gäng ludna små vänner så släpper Luna Green en video till P3-aktuella låten ”Neptune”. Det blir ett riktigt kattparty där dom söta kissarna jazzar loss till låten. Luna Green är relativt ny på den svenska musikscenen men har jobbat på hårt med sin karriär. På bara ett år så har hon spelat in och släppt tre fullängdsalbum, ”The Havana Sessions” heter senaste skivan med ”Neptune” som första singel. Skivan spelades in på Kuba i samband med att hon uppträdde där under festivalen Love & Peace Havana.

Eminem feat. Sia – Guts Over Fear
Under veckan så presenterades dom nominerade akterna till årets Grammy Awards i USA, ett utav dom mest framstående priser som man kan få inom musikbranschen. Här har vi två artister som båda har chans på priser; Eminem blev nominerad i tre kategorier och Sia fick fyra nomineringar, bland annat så blev hon nominerad i kategorin ”Best Music Video” för tidigare videon ”Chandelair”. Här har dom slagit sig ihop och spelat in låten ”Guts Over Fear” tillsammans. I videon så får vi följa protagonistens väg från sitt vanliga jobb som diskare på restaurang till drömkarriären som proffsboxare.

Farsta – Kung Av Mörker
Efter att ha träffats på en fest för några år sen så bestämde Hasse Edström (från Grisen Skriker) och Gurra Ljungstedt (från Ebba Grön) sig för att bilda ett band ihop. Dom tog med sig Daniel Lagrlöf och Peter Helleday på resan och nu i veckan så släppte gruppen sin första EP ”Kung Av Mörker” som ett smakprov inför kommande fullängdsalbum. Musiken kan beskrivas som rak och ärlig rock med självbiografiska texter som balanserar mellan realism och drömmar. Här kan ni kolla in gruppens första musikvideo till singeln ”Kung Av Mörker”.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 50

 1. Eva skriver:

  Farsta

 2. Beata Juto skriver:

  Billy Momo är bäst!

 3. Lars Smids skriver:

  Farsta är den bästa gruppen

 4. Beata Juto skriver:

  Billy Momos video är så fin och inbjudande!

 5. Vivien skriver:

  🙂

 6. åsa ångström skriver:

  Fantastisk låt. Spännande musik och en enkelhet i bildspråket som vävs samman fint med låttexten.

 7. Christian skriver:

  Farsta & Satan Takes A Holiday, såklart.

 8. Roger skriver:

  Jor Fiddle bara är BÄST

 9. solveig sundholm skriver:

  Joe Fiddle är bäst.

 10. Jonas Holm skriver:

  Billy Momo
  Vilket nytt fräscht sound lägg till en snygg svart vit
  Video till det och det blir succé.
  I got you är en hit rakt av!

 11. Teresie Nilsson skriver:

  Billy Momo! Vilken fantastiskt bra låt! Videon är så himla cool!

Kommentarer inaktiverade.