Musikvideotoppen Vecka 49

Den här gången så får herrarna i Supralunar bjuda på lite naket i veckans toppvideo ”She Wanted All”. Videon spelades in för ungefär ett år sen men släpptes först nu i november i samband med releasen utav deras debutalbum ”A New Hope”. Sedan så är Satan Takes A Holiday också nya på listan för denna vecka med snygga videon ”Zombie Hands” som letar sig in på fjärde plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Supralunar – She Wanted All 1

2. (2) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 4

3. (4) Martin Sternhufvud – Så Börjar Resan Hem 5

4. (NY) Satan Takes A Holiday – Zombie Hands 1

5. (1) Andreas Aravena & Miklo – Mörka Skyar 2

Veckans utmanarvideor

IIIII feat. Adele Kosman – People
Här har vi debutsingeln och videon med IIIII (uttalas Lines), och vilken debut sen! ”People” heter låten och kan beskrivas som en riktig electro/club-dänga med hög hitpotential. Gruppen består utav fyra medlemmar som möttes i Stockholms indie- och underground klubbscen. Singeln gästas utav Adele Kosman från electroduon For BDK.

Beyoncé – 7/11
Förra året så släppte Beyoncé sitt självbetitlade femte studioalbum. Albumet hade undertiteln ”The Visual Album” då hon också spelade in musikvideor till albumets alla 14 spår, plus tre extra bonusvideor. Nu under veckan så återsläpper hon albumet med lite nytt material där låten ”7/11” är leadsingel. Som kontrast mot dom påkostade tidigare videorna så har Beyoncé här spelat in en underhållande lågbudgetvideo till låten där hon spexar loss med sina kompisar.

The Wife – Mud
I The Wife’s senaste video ”Mud” får vi se sångerskan Natalie blicka fram emot ålderns höst. Gruppen bildades under våren 2012 i Vänersborg och har sedan dess hunnit spela in och släppa två hela fullängdsalbum, nu håller dom på och jobbar på sitt tredje album som denna låt är tagen ifrån. Deras tidigare video ”Poison” hängde med ett bra tag här på Musikvideotoppen och låg på första plats i hela sex veckor. Den hade till och med rekord på sidan under en längre tid med flest antal veckor i toppen (tills Malin Jonsson slog rekordet med åtta veckor). Nu får vi se om dom får något flyt även med nya videon.

Bombshell Rocks – Without Destination
Bombshell Rocks skulle nog vid det här laget kunna ses som veteraner på den svenska punkscenen, gruppen bildades 1995 i Västerås så nästa år får dom fira 20-årsjubileum. Under dessa 20 år så har dom varit ute och turnerat med band som The Offspring, Blink 182 och Dropkick Murphys bland annat och spelat in ett flertal skivor. Nu i veckan så släpptes femte studioalbumet ”Generation Tranquilized” och energin är fortfarande på topp, vilket singeln ”Without Destination” visar på. Videon har spelats in utav Mikael Sjöberg.

Marika Hackman – Drown
Vi får hänga med under vattenytan i Marika Hackmans senaste vackra, och samtidigt lite otäcka, video ”Drown”. Enligt Marika så handlar låten om hur man kan uppleva sig drunkna under vissa kraftfulla känslointryck, vilket kan vara både smärtsamt men samtidigt euforiskt på ett konstigt masochistiskt vis. Den brittiske sångerskan och musikern har tidigare släppt ett antal EP:s, i februari 2015 så släpps debutalbumet ”We Slept At Last” som låten ”Drown” kommer finnas med på.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 49

  1. britt Inger Johansson skriver:

    dom är bäst

Kommentarer inaktiverade.