Musikvideotoppen Vecka 48

Denna vecka så finner vi Andreas Aravena & Miklo på första plats med ”Mörka Skyar”. Det är deras första video som dom spelat in som duo och planerar att följa upp låten med en EP framöver. Third Brother är också nya på listan för denna vecka med ”Love Will Do” som tar sig in på femte plats. Då jag som driver Musikvideotoppen också spelar bas i Third Brother så kan jag passa på att nämna även denna vecka att röstningsresultatet kontrolleras utav Sofie (från Musikvideobloggen.se) under dom veckor som videon ligger med på listan, så att ingen ska behöva tveka om att rösträkningen bedrivs helt objektivt.

Förra veckan så fick gruppen Sinthia Doll lämna listan efter tio veckor, den här veckan så får vi säga tack och hej till Frontback som även dom klarat av att hålla sig kvar i tio veckor med ”You Need My Honey?!”. För att hålla en ruljans på listan så är maxlängden tio veckor för en video att ligga kvar, så därför kan ni inte rösta på Frontback den här veckan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Andreas Aravena & Miklo – Mörka Skyar 1

2. (2) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 3

3. (1) Frontback – You Need My Honey?! 10

4. (5) Martin Sternhufvud – Så Börjar Resan Hem 4

5. (NY) Third Brother – Love Will Do 1

Veckans utmanarvideor

Satan Takes A Holiday – Zombie Hands
Under veckan så släppte Satan Takes A Holiday sitt tredje fullängdsalbum ”Animal Man Woman” med låten ”Zombie Hands” som första singel. I videon så får vi följa ett riktigt badass ungdomsgäng som drar runt på stan och härjar, påminner lite om gänget i filmen A Clockwork Orange. Gruppen bildades 2006 och debutskivan kom 2009, vilken blev en stor succé som resulterade i en nominering till Årets Rock i P3 Guld där låtarna ”Missy” och ”Heartbreaker” blev stora radiohits. Andra albumet ”Who Do You Voodoo” följdes upp med turnéer runt om i Sverige och Europa tillsammans med band som Mustasch, Juliette Lewis och Imperial State Electric.

Calvin Harris feat. Ellie Goulding – Outside
Förra året så gjorde Ellie Goulding och Calvin Harris ett mycket framgångsrikt samarbete med låten ”I Need Your Love”, nu finns videon ute till deras senaste hit ”Outside” som handlar om förhållanden som går i kras. Låten är tagen från Calvins senaste album ”The Motion” som innehåller flera andra intressanta samarbeten, där han jobbat med artister som Alesso, HAIM, Big Sean och Gwen Stefani.

Dream Lake – Let Us Stay In The Light
I dessa mörka och lite smådeppiga november-tider så känns Dream Lake’s senaste musikvideo ”Let Us Stay In The Light” som en välbehövlig solinjektion. Likt ett retrocollage av härligt idylliska sommarminnen kan man beskriva videon, som är ihopklippt utav en gammal dubbel-8-film från 60-talet som bandmedlemmen Niklas hittade hemma hos sin pappa. Dream Lake är en Stockholmsbaserad duo som består utav multi-instrumentalisten Niklas Willar Lidholm och sångerskan Isabella Svärdstam. Duon bildades 2011, innan denna singel så har dom också släppt en EP.

Supralunar – She Wanted All
När Supralunar skulle spela in sin video till ”She Wanted All” så var Miley Cyrus’ video ”Wrecking Ball” den mest visade videon i världen. ”Det där kan vi också göra” tänkte Supralunar och lättade på kläderna för att se om dom kunde få lika många visningar som Miley. Gruppen har tidigare vunnit en musikvideotävling anordnad av The Tube, vilket resulterade i ett skivkontrakt med Dead End Exit. Förra veckan så släpptes debutalbumet ”A New Hope” genom skivbolaget där den här låten finns med.

Dizzee Rascal – Pagans
Vi beger oss iväg till dom japanska bergstrakterna i nästa grymma video ”Pagans” där vi får se grime-rapparen Dizzee Rascal träna upp sin ninja-armé. Likt en Tarantino-film så får vi följa Dizzee under tre kapitel i sin hämnd på ninjamästar-rivalen. Videon har regisserats utav Emile Sornin, en intressant och lite nyare videoregissör som under dom senaste åren spelat in andra snygga videor åt artister som Disclosure och Alt-J.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.