Musikvideotoppen Vecka 47

Efter nio veckor på listan så lyckas Frontback leta sig upp till topplaceringen igen med ”You Need My Honey?!”. Då vi har en tioveckors-regel på sidan så blir det här sista gången som ni kan rösta på den videon, så nu är det är upp till er besökare att avgöra om videon ska få hålla sig kvar i toppen även sista veckan.

Ett annat band som hängt kvar länge är Sinthia Doll som nu avklarat sin tionde och därmed sista vecka med ”Too Easy”. Detta var gruppens tredje video som legat med på våran lista så förhoppningsvis kanske vi får se dom igen på sidan med någon annan video framöver. Efter att vi tagit farväl av Sinthia Doll så välkomnar vi The White Raven som är nya för denna vecka med ”Hold On Light Up”, som tar sig in på tredje plats.

Veckans topplista

# V
1. (2) Frontback – You Need My Honey?! 9

2. (1) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 2

3. (NY) The White Raven – Hold On Light Up 1

4. (5) Sinthia Doll – Too Easy 10

5. (4) Martin Sternhufvud – Så Börjar Resan Hem 3

Veckans utmanarvideor

AC/DC – Play Ball
Dom här gubbarna håller igång fortfarande. Medlemmarna i AC/DC är alla runt 60-70 år gamla och nu i slutet på november så släpps deras femtonde studioalbum ”Rock or Bust” med ”Play Ball” som första singel. Man brukar säga att all publicitet är bra publicitet och man får hoppas att det även gäller för AC/DC, gruppen har fått en hel del utrymme i media senaste tiden och dom verkar inte ha turen på sin sida just nu. I september så fick vi reda på att kompgitarristen Malcolm Young drabbats utav demens och ersatts utav brorsonen Stevie Young. I början på november så blev sedan trummisen Phil Rudd misstänkt för planering utav mord och ställdes inför rätta, något som han friades ifrån men ska tillbaka till rätten om två veckor igen för narkotikabrott och hot.

EP’s Trailer Park – Visby
EP’s Trailer Park bildades redan 1999 av sångaren och låtskrivaren Eric Palmqwist. Under åren så har bandet haft flera olika medlemmar och samarbeten med musiker som Tobias Fröberg, Magnus Tingsek, Björn Yttling (från Peter, Björn & John) samt Andreas Mattsson och Arvid Lind från Popsicle bland andra. Dock så har Eric Palmqwist under hela resans gång hängt med som bandets musikaliska centrum. I januari 2015 så släpps bandets fjärde fullängdsalbum och här har vi senaste singeln ”Visby” från det kommande albumet. Videon har spelats in live i samarbete med Mats Udd, som tidigare regisserat flera grymma videor åt artister som Timbuktu, First Aid Kit och Hello Saferide.

Third Brother – Love Will Do
Här kommer senaste singeln och videon med Third Brother; ”Love Will Do”. Bandnamnet kommer ifrån låtskrivaren och frontaren Albin Carlson som är bror nummer tre i ordningsföljd utav dom sex bröderna i familjen. Det blir lite speciellt att ta med den här videon på sidan då jag som driver Musikvideotoppen även är nyrekryterad basist i gruppen. Så för att ingen ska tro att det är något fuffens med rösträkningen så tänkte jag informera om att röstningsresultatet kontrolleras utav Musikvideotoppens medhjälpare Sofie, som annars driver sidan Musikvideobloggen.se.

Taylor Swift – Blank Space
Det har gått bra för Taylor Swift dom senaste åren. Under 2012 så nådde singlarna ”We Are Never Ever Getting Back Together” och ”I Knew You Were Trouble” båda topplaceringar på Billboardlistan. I oktober i år så släpptes albumet ”1984” med ”Shake It Off” som första singel och även den tog sig upp på första plats på Billboard Hot 100. ”Blank Space” heter senaste singeln som släpptes nu i veckan och den är skriven i samarbete med svenskarna Max Martin och Shellback, som även skrivit hennes tidigare hits. I videon så får vi se Taylor i ett förhållande som till en början verkar rosenrött, men sedan så börjar det gå utför…

Andreas Aravena & Miklo – Mörka Skyar
Västerås-baserade Andreas Aravena & Miklo får härnäst bjuda på ambient hiphop med deras snygga musikvideo ”Mörka Skyar”. Videon och låten är gjorda i sann D.I.Y-anda där Miklo själv har stått för inspelning och produktion, medan Andreas Aravena har gjort videon. Miklo och Andreas har sysslat med musik på varsitt håll tidigare, nu planerar dom att släppa en EP tillsammans med ”Mörka Skyar” som första singel.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.