Musikvideotoppen Vecka 43

Glöm välling och bröstmjölk, om du vill att din unge ska bli stor och stark så är det porter som gäller. Det får vi reda på i videon ”Jar Of Porter” med Finnegan’s Hell som den här veckan tar sig upp på första plats. Resten av videorna lyckades hålla sig kvar från förra veckans lista och det verkar för tillfället vara mycket rock som går hem hos besökarna här på sidan.

Det vankas födelsedagsfirande! Om lite drygt en vecka, den 28 oktober närmare bestämt, så firar Musikvideotoppen två år som sida! Så det ska vi se till att fira vid nästa söndags lista.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Finnegan’s Hell – Jar Of Porter 1

2. (3) Frontback – You Need My Honey?! 5

3. (5) Sinthia Doll – Too Easy 6

4. (1) Frantic Amber – Burning Insight 2

5. (2) G2 – We Were Kings 3

Veckans utmanarvideor

Passenger – 27
Efter att ha slagit igenom på stort med låten ”Let Her Go” 2012 så försvann Passenger sedan lite under radarn. Nu i veckan så släpptes en ny härlig video till låten ”27” där vi får se den brittiske sångaren ströva ner längs gatorna i Los Angeles i sällskap med en salig blandning människor, allt ifrån dansöser till mänskliga kanonkulor sluter upp i paraden. Låten är tagen från albumet ”Whispers” som släpptes i somras.

Grand Design – Rawk ’N’ Roll Heart Attack
Västerås-rockarna Grand Design är aktuella med nya albumet ”Thrill Of The Night” som släpptes förra veckan och hyllningskörerna har inte låtit sig vänta. Toppbetyg har delats ut från flera större rocktidningar och -webzines som Classic Rock Magazine, Metal Temple Webzine och Rocknytt. Här har vi 80-talsosande singeln ”Rawk ’N’ Roll Heart Attack” med denna retroinspirerade videon där vi får se bandet som, med glimten i ögat, jammar loss.

Spruce – The Best Is Yet To Come
Selfie’s var ett populärt fenomen under förra året. Finska bandet Spruce har tagit fenomenet ett steg längre i sin musikvideo ”The Best Is Yet To Come”, som snarare skulle kunna kallas en ”Vidfie”. Låten kan beskrivas som en catchig popdänga med en smittande feelgood-energi.

Alesso feat. Tove Lo – Heroes (We Could Be)
Låten ”Heroes (We Could Be)” med Alesso och Tove Lo släpptes egentligen redan i somras, men musikvideon kom först förra veckan och sen dess så har låten fått sig ett nytt lyft på radio- och streaminglistorna. I videon får vi se ett gäng hjältar med superkrafter som är inspärrade i ett laboratorium. Alesso kommer för att hjälpa dessa människor ur sin fångenskap, och hur det går får ni se själva i videon…

Life Coaches – Chilling In Africa
Nu när det börjar dra kyligt kring dåligt tätade fönster så låter vi Life Coaches sprida lite sommarvärme med nya videon ”Chilling in Africa”. En skön och behaglig soulpoplåt kryddad med tongångar från medelhavet. Life Coaches är en nybildad svensk duo som än så länge bara släppt en trespårs-EP. Förra singeln ”The Perfect Date” låg och rullade på P3 osignats spellista tidigare.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.