Musikvideotoppen Vecka 42

Våld, blod och zombies var det som föll Musikvideotoppens besökare i smaken denna vecka så vi hittar videon ”Burning Insight” på första plats, med dom tidigare Swedish Wacken Metal Battle-vinnarna Frantic Amber. Vindstyrka12 tar sig in på listan också och lägger sig på fjärde plats med videon ”Rus”. Resten av videorna hänger kvar från förra veckan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Frantic Amber – Burning Insight 1

2. (1) G2 – We Were Kings 2

3. (2) Frontback – You Need My Honey?! 4

4. (NY) Vindstyrka12 – Rus 1

5. (5) Sinthia Doll – Too Easy 5

Veckans utmanarvideor

Finnegan’s Hell – Jar Of Porter
Glöm bröstmjölk, det är sååå 2013. Nya vetenskapliga rön pekar på att porter är det bästa att ge sina barn om man vill att dom ska bli stora och starka, och detta är något som Finnegan’s Hell skulle vilja upplysa allmänheten om i deras nya video ”Jar Of Porter”. Som bevis för dessa rön så får vi se ungen växa upp till styrkelyftaren Johnny Wahlqvist här i videon. Låten är tagen från nyligen släppta albumet ”Drunk, Sick And Blue”.

Ed Sheeran – Thinking Out Loud
I Ed Sheeran’s tidigare musikvideo till låten ”Don’t” så fick vi se den begåvade dansaren Philiph Chbeeb. I nya videon ”Thinking Out Loud” så är det Ed i egen hög person som skakar sina lurviga, tillsammans med Brittany Cherry som ballroom partner. Man skulle kunna säga att Ed slog igenom på stort här i Sverige med låten ”I See Fire” från Hobbit-filmen och har efter det släppt ett gäng singlar från albumet ”X” som dom också nått högt på svenska radio- och streaminglistorna. Om ni är sugna på att se Ed live så besöker han Globen i Stockholm den 21 november. Vem vet, han kanske bjuder på ett danssteg eller två även uppe på scenen.

Cajsa Siik – Higher
Cajsa Siiks senaste singel ”Higher” släpptes för bara några veckor sen och den har redan hunnit leta sig in på studentradiolistans första plats samt på P3’s spellista. Även bland internationell media så har lovorden stått som spön i backen för den Umeå- och Stockholmsbaserade artisten. Nu i veckan så kom musikvideon. Låten är tagen från hennes kommande andra studioalbum ”Contra” som släpps 22 oktober.

Systemet – Killarna Mot Tjejerna
I Norrköping så kan man finna Sveriges nästa bästa band; Systemet. Gruppen beskriver sig som en dansant pop-trio som spelar alter-naiv blåbärsabsynth. I september så släppte gruppen sitt andra fullängdsalbum ”Välkommen Till Fördomen” som låten ”Killarna Mot Tjejerna” är tagen ifrån.

BBC Music – God Only Knows
Ja, detta är väl ingen vanlig musikvideo utan egentligen en PR-satsning inför lanseringen utav BBC Music. Men om man lyckas samla en så pass stor del utav artisteliten i en och samma låt och sedan spelar in en så här stilig video så känns det absolut som något att uppmärksamma här på Musikvideotoppen ändå. Vi får bland annat se och höra Dave Grohl, Lorde, Pharrell, Sam Smith, Chris Martin, Stevie Wonder, Elton John, Brian May och Kylie Minogue bara för att nämna några. Även Brian Wilson själv är med som skrev låten till The Beach Boys på 60-talet.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.