Musikvideotoppen Vecka 41

Denna gång så var det bluegrass-bandet G2 som blev framröstade till veckans kungar med videon ”We Were Kings”. Gruppen släpper för övrigt sitt tredje studioalbum ”Mind Over Matter” nu på torsdag så det kan vara värt att kolla in om ni gillar den här videon. Showdown State är också nya på listan för denna gång och tar sig in på tredje plats med ”Knife Of The Party”.

Tänkte bjuda på ett länktips den här veckan! Musikbloggen Blindmen har sen ett par år tillbaks satt ihop en lista över några utav Sveriges främsta musiksidor och bloggar, och sen i somras så finns även Musikvideotoppen med på listan. Kan vara något för er musiker att kolla in om ni vill hitta nya ställen för att sprida er musik, eller för er andra musikintresserade förstås som letar efter sidor med musiktips. Listan hittar ni på http://blindmen.se/blog/blindmens-svenska-musikbloggar/.

Veckans topplista

# V
1. (NY) G2 – We Were Kings 1

2. (1) Frontback – You Need My Honey?! 3

3. (NY) Showdown State – Knife Of The Party 1

4. (5) MÄBE – Norrskensskimmer Och Solnedgång 3

5. (3) Sinthia Doll – Too Easy 4

Veckans utmanarvideor

Vindstyrka12 – Rus
Vi inleder bland veckans utmanare med Vindstyrka12 som i videon ”Rus” tar med oss på en berusande färd, som sedan utvecklas till en baksmälla. Tanken med videon är att belysa hur det ganska fort kan gå åt helvete för vem som helst och att rännstenen aldrig är längre bort än att man ser den varje dag, så man ska vara noga med vem man dömer. Det råder en nonchalant och hård attityd mot utsatta men vad vet vi egentligen om personernas bakgrund? Tidigare så har vi kunnat höra Vindstyrka12 i kampanjen ”Livet kan bli så mycket bättre” som anordnades utav SPP, där gruppen valdes ut bland 400 osignade band. Kampanjen ledde sedan vidare till ett skivkontrakt hos Universal och nu i somras så släppte gruppen sitt debutalbum ”För De Du Vet Att Du Älskar”.

Flying Lotus feat. Kendrick Lamar – Never Catch Me
I nästa video så får vi besöka en lite annorlunda begravning. ”Never Catch Me” heter låten och här får vi se två själar som inte låter sig fångas, utan som istället dansar sig ur dödens klor. Intressant blandning utav Flying Lotus’ elektroniska jazz-beats och en rappande Kendrick Lamar bakom micken. Jazzen är något som Flying Lotus har i blodet då han var släkt med den framgångsrike jazzpianisten Alice Coltrane, som i sin tur var gift med saxofonisten John Coltrane. Låten är tagen från Flying Lotus album ”You’re Dead!” som släpps nu i veckan.

Cohort of Two – Crazy
Här har vi Gävle-baserade duon Cohort of Two’s senaste stiliga musikvideo till ”Crazy” som inledningsvis är inspelad live för att sedan växla över till en studioinspelad version. Som en mix utav folk, indie, jazz och blues skulle man kunna beskriva låten ”Crazy” och den är tagen från gruppens debutalbum ”Resisting Shadows” som släpptes förra året. Duon består utav Frida Svensson och Claes Larsson och dom började spela ihop under hösten 2010. Från dess så har det turnerats flitigt runt om i Sverige, och nu under hösten så har duon också prövat sina vingar utomlands med en miniturné i Tyskland.

Frantic Amber – Burning Insight
Zombieapokalypsen är här! Undergången skulle inte kunna få ett bättre ledmotiv än Frantic Amber’s ”Burning Insight”. Under 2012 så vann gruppen den stora metal-tävlingen Swedish Wacken Metal Battle och har under åren avverkat en hel del spelningar runt om i Europa och Ryssland, samt spelat på bland annat Sweden Rock Festival, Wacken Open Air och P3 Guld-galan. Nu är dom aktuella med nya skivsläppet ”Burning Insight” och här har vi videon till titelspåret. Känsliga tittare och lyssnare varnas då denna video innehåller sin beskärda del utav blod, våld och märgisande avgrundsvrål.

Pharrell Williams – It Girl
Hitmaskinen Pharrell Williams hade ett riktigt gyllene år 2013 med låtar som ”Get Lucky” tillsammans med Daft Punk, ”Blurred Lines” med Robin Thicke och sedan ”Happy” från sin egna soloskiva ”Girl”. Nu i oktober så lanserar han två nya singlar från albumet och först ut är ”It Girl” som fått den här manga- och TV-spelsinspirerade videon.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 41

  1. madeleine koch skriver:

    Gött med bluegrass som går utanför ramarna!

Kommentarer inaktiverade.