Musikvideotoppen Vecka 38

Vi tar en liten paus från valvakan för att uppdatera veckans lista här på Musikvideotoppen. Tycker att det har varit en spännande valperiod, men efter att under dom senaste veckorna ha knarkat partiledardebatter i TV och matats konstant med politikercitat från kvällstidningarna så känner jag att det är rätt så skönt också att valkarusellen snart är slut. Men här på Musikvideotoppen fortsätter vi förstås våran omröstning i vanlig ordning.

Vi har en ny herre på täppan denna vecka, Eddie Wheeler tar sig upp på första plats med videon ”Den Mask Du Bär”. En låt som handlar om att våga visa sitt inre och inte gömma sig under olika mentala masker. Sinthia Doll är också nya på listan för denna vecka med deras video ”Too Easy”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Eddie Wheeler – Den Mask Du Bär 1

2. (NY) Sinthia Doll – Too Easy 1

3. (2) Ursprunget – Urstaden 2

4. (3) Finnegan’s Hell – Drunk, Sick And Blue 3

5. (5) South Of You – We Were The Ones 3

Veckans utmanarvideor

David Guetta feat. Sam Martin – Lovers On The Sun
I David Guettas video ”Lovers On The Sun” så bjuds det på ett riktigt westerndrama i sann Clint Eastwood-anda. Vi får följa en cowboy och en… cowgirl kan man väl säga..? som flyr det fruktade banditgänget. Låten har skrivits och producerats i samarbete med Avicii med flera.

Hampus Carlsson – Stjärnstoft Och Damm
Han har kallats regnbågspojken på grund utav sin förkärlek för regnbågsfärger och för att han aldrig försökt passa in i den vanliga killnormen. För drygt ett år sen så släppte Hampus Carlsson sin debutsingel ”Sommarplågor” som nu spelats över en halv miljon gånger på Spotify och nyligen så kom den uppföljande singeln ”Stjärnstoft Och Damm”. Låten anspelar mycket på kontraster och befinner sig på en balansgång mellan att vara en dansant sommarlåt till en tung höstlåt, med handling om kärlek och ensamhet, om stunden och framtiden.

Frontback – You Need My Honey?!
Frontback kan beskrivas som ett ”up and coming”-rockband från Växjö med spelningar på Sweden Rock-festivalen och riksfinalplacering i Rockkarusellen i bagaget, dom har turnerat ihop med band som Status Quo, CrashDiet och H.E.A.T bland annat. ”You Need My Honey?!” är gruppens senaste singel och video som släpptes i sommar, en röjig rockdänga med kaxig attittyd. Videon har regisserats utav René U Valdes.

Meghan Trainor – All About That Bass
Ni har säkert hört den, Meghan Trainors genombrottssingel ”All About The Bass” som blivit lite utav en sen-sommarplåga. Videon släpptes alldeles innan vi tog sommarledigt med Musikvideotoppen så vi passar på att köra den nu. Låten kan ses som en motreaktion mot dom rådande skönhetsidealen, med budskapet att man ska känna sig bekväm med sin kropp och inte behöva sträva efter att bli pinnsmal.

MÄBE – Norrskensskimmer Och Solnedgång
Här kommer en splitterny video från Strömstadsbaserade MÄBE. Den mörka och suggestiva låten ”Norrskensskimmer Och Solnedgång” är tagen från hans kommande tredje album ”Mot Ingenstans Och Överallt” som släpps 3 oktober genom egna bolaget Twofaced Productions.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.