Musikvideotoppen Vecka 37

Man ska sluta när man är på topp, vilket är precis vad Malin Jonsson får göra. Nu har nämligen hennes video ”I Varje Andetag” hängt med i tio veckor varav åtta utav dessa har spenderats på första plats, så även denna vecka. Så vi får säga tack och hej till Malin för denna gång, och förhoppningsvis på återseende! Vidare på listan så tog sig Ursprunget in och lägger sig på andra plats med ”Urstaden”. State of Salazar lyckades också leta sig in på listans fjärde plats med ”All The Way”.

Fantastiskt kul att det är så många som kikar in här på sidan och röstar tycker vi! Om det skulle vara så att någon utav er bott under en sten dom senaste veckorna så kan vi påminna om att det ju är riksdagsval kommande söndagen, så glöm inte bort att rösta även där.

Veckans topplista

# V
1. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 10

2. (NY) Ursprunget – Urstaden 1

3. (3) Finnegan’s Hell – Drunk, Sick And Blue 2

4. (NY) State of Salazar – All The Way 1

5. (2) South Of You – We Were The Ones 2

Veckans utmanarvideor

Coldplay – True Love
Coldplay hänger med fortfarande och har under våren/sommaren varit aktuella med ett flertal singelsläpp från skivan ”Ghost Stories”. Förra singeln ”A Sky Full Of Stars” som producerades ihop med Avicii toppade Billboardlistorna i ett flertal länder, här är senaste singeln ”True Love” som fått denna mysiga musikvideo. Vi får följa två personer som känner att dom inte riktigt passar in i samhället, både bokstavligt och bildligt talat. Videon har regisserats utav Jonas Åkerlund.

Sinthia Doll – Too Easy
I somras så släppte Malmö-baserade gruppen Sinthia Doll singeln ”Too Easy” som direkt lyckades ta sig upp på första plats på iTunes svenska rocklista. Under veckan så kom musikvideon till låten som ni kan kolla in här. Videon spelades in i Köpenhamn utav Daniel Salan, tillsammans med ett gäng danska skådespelare.

Futile Claps – Gucci Empire
Futile Claps bildades 2012 i Göteborg och har än så länge ett EP-släpp i bagaget, nu är dom på gång med att släppa sitt debutalbum under hösten. Gruppen kallar sin musikstil för Guccipop och första singeln från albumet heter passande nog ”Gucci Empire”. Här är deras retroinspirerade video till låten som är späckad med härligt kitschiga effekter. Videon har spelats in utav Youth Pictures som tidigare jobbat med Håkan Hellström bland annat.

Jessie J, Nicki Minaj and Ariana Grande – Bang Bang
När dom just nu kanske hetaste artisterna inom R’n’B/Soul; Jessie J, Ariana Grande och Nicki Minaj, slår sig ihop så kan det förstås inte bli annat än succé. Låten ”Bang Bang” släpptes i slutet på juli men det var först nu under senaste veckan som videon släpptes. Låten har delvis skrivits och producerats utav svenske stjärnproducenten Max Martin.

Eddie Wheeler – Den Mask Du Bär
Alla går vi omkring och bär på mentala masker som vi använder oss utav i olika situationer, om det så är på jobbet, bland vänner eller inför familjen. Eddie Wheelers senaste singel ”Den Mask Du Bär” handlar om att våga blotta sitt inre och visa vem man är. Att våga släppa taget och att fullständigt kunna lita på en annan människa. ”Den Mask Du Bär” är del två i Eddies singeltriologi som han släpper nu under sommaren/hösten och är uppföljare till singeln ”Kom In I Mig” som vi tidigare uppmärksammat här på sidan. Till låten så har han spelat in den här snygga videon som beskrivs vara influerad utav Stanley Kubricks film ”Eyes Wide Shut”.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.