Musikvideotoppen Vecka 36

Sommarn börjar lida mot sitt slut vilket innebär att det är dags för oss att inleda höstsäsongen här på Musikvideotoppen. I tio veckor har vi haft ledigt och under tiden så har vi fått in en massa fina videor på mejlen, så nu är vi peppade på att kicka igång sidan igen!

När vi senast uppdaterade listan så lyckades Malin Jonsson slå nytt rekord här på sidan med flest antal veckor på första plats, sju veckor har ”I Varje Andetag” legat i topp. Nu är videon inne på sin nionde och därmed sista vecka som man kan rösta på den, då en video kan ligga kvar i tio veckor som mest. Hela listan hittar ni här under texten och längre ner på sidan så har ni fem nya utmanarvideor som man också kan rösta på.

Veckans topplista

# V
1. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 9

2. (NY) South Of You – We Were The Ones 1

3. (NY) Finnegan’s Hell – Drunk, Sick And Blue 1

4. (3) Martin Berglund & Stödorkestern – Ett Liv Till 2

5. (4) Me The Tiger – As We Really Are 3

Veckans utmanarvideor

Isak Strand vs TOE – Ge Mig Skjuts
Jobbigt läge när bilen lägger av ute på vischan och ingen vill stanna och hjälpa till. Men det verkar inte gå någon större nöd ändå på Isak Strand vs Toe i videon ”Ge Mig Skjuts”. Ser snarare riktigt mysigt ut där dom i väntan på en möjlig skjutsare styr upp ett ordentligt samkväm längs vägen, komplett med akrobater, häst och korvgrillning. Gruppen har släppt ett antal skivor och EP’s tidigare men har då mestadels skrivit låtar med engelsk text. Den skönt soul-svängiga låten ”Ge Mig Skjuts” är deras andra låt som är på svenska och den skrevs i samband med ett misslyckat liftningsförsök längs skogarna i mellansverige.

Hanna Turi – Some Kind Of Hell
Hanna Turi är på gång med ett nytt album och här är hennes senaste riktigt stiliga video till ”Some Kind Of Hell” från det kommande albumet. I videon får vi se Hanna, kroppsmålad utav den litauiske konstnären Vilija Vitkuté, där hon tolkar och ger uttryck åt människans olika karaktärsdrag. Hanna har hängt med i musikbranschen ett par år och har under tiden hunnit bygga upp en imponerande meritlista som artist; 2008 så tog hon hem priset Bästa Singer/Songwriter i Musik Direkts riksfinal, hon har uppträtt i SVT och TV4 Nyhetsmorgon och i samband med hennes förra skivsläpp så genomförde hon en turné runt om i USA.

State of Salazar – All The Way
Förra veckan så släppte Malmö-baserade gruppen State of Salazar sitt debutalbum ”All The Way” och här har ni videon till titelspåret. Albumet har belönats med toppbetyg från flertalet olika tidningar och webzine’s som Sweden Rock Magazine och Melodicrock.com bland annat. Som en mix utav Queen’s stämsång, Toto’s komp och en släng utav Survivor’s ”Eye Of The Tiger” skulle man kunna beskriva deras första starka singel ”All The Way”. Nu är det upp till er besökare om videon ska nå ”All The Way” upp på Musikvideotoppens lista.

OK Go – The Writing’s On The Wall
Så här lagom till vår säsongspremiär på Musikvideotoppen så passade MTV på att anordna sin årliga gala Video Music Awards. Galan hölls förra helgen där det delades ut priser inom 18 olika kategorier. I kategorin ”Best Visual Effects” så kammade OK Go hem priset med deras senaste video ”The Writing’s On The Wall” som släpptes i sommar. Gruppen har gjort sig kända just genom sina innovativa och ambitiösa musikvideor och ”The Writing’s On The Wall” är inget undantag mot tidigare alster, efter två månaders planering och över 60 inspelningsförsök så lyckades gruppen spela in denna video i en enda tagning.

Ursprunget – Urstaden
Härnäst blir det en video med Ursprunget, Helsingborgs bästa reggaeband. I ”Urstaden” så tar bandet upp dom negativa konsekvenserna som vi får se inom samhället när folk bara tänker på sig själva och roffar åt sig. Ursprunget är ett riktigt liveband, under 2013 så genomförde gruppen ett 40-tal spelningar och nu i sommar så har det turnerats runt flitigt på olika festivaler i främst södra Sverige.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 36

  1. Cecilia Cardona Castro skriver:

    Jag röstar på Ursprunget!!!

  2. Victoria spång skriver:

    Superbt!!!

Kommentarer inaktiverade.