Musikvideotoppen Vecka 24

Segertåget fortsätter för Malin Jonsson! Även denna vecka så var det hennes video ”I Varje Andetag” som kammade hem flest röster och därmed så ligger den kvar på första plats. Sen var det två nya videor som tog sig in på listan: Nawuel Dash lägger sig på tredje plats med sin animerade video ”Rock-it” och Me The Tiger tar sig in på femte plats med ”As We Really Are”.

Nu när det är juni och officiellt sommar så bör man ju inte sitta inne och dega framför datorn hela tiden, så vi tänkte förvarna om att vi snart tar ett sommaruppehåll med sidan. Mer information kommer om det nästa söndag.

Veckans topplista

# V
1. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 7

2. (3) Dodgers’ Dive feat. Mats Ronander & Rednex – Babe Ain´t Rockin´ 2

3. (NY) Nawuel Dash – Rock-it 1

4. (2) Mimikry – Röda Fanor 2

5. (NY) Me The Tiger – As We Really Are 1

Veckans utmanarvideor

Block 44 – Du Ger Mig Liv
Block 44 är tillbaka på den svenska hiphop-scenen! Dom båda tvillingbröderna Patrik och Tomas Öberg lade under 2010 ner Block 44 men nu gör dom comeback; genom en direktsänd spelning i P3 under festivalen Umeå Open i mars så gjorde gruppen sitt första liveframträdande på fem år. Här är deras nya singel och video ”Du Ger Mig Liv” från kommande albumet ”Kamouflage” som släpps i augusti.

Like Swimming – Let Go
I början på 2013 så bildades Stockholms-baserade trion Like Swimming och sen dess så har det varit full fart framåt för gruppen. Dom har hunnit med två USA-turnéer där dom bland annat spelat på festivalen Culture Collide i Los Angeles samt gjort en inspelningssession genom Daytrotter, en inspelningsstudio och webbsida som lyfter fram nya ”up and coming” artister. ”Let Go” blev sen utvald till en utav 2013 års bästa låtar utav Daytrotter, och nu så har gruppen släppt den här snygga videon till ”Let Go” med Rickard Åstedt som regissör.

Shakira feat. Carlinhos Brown – La La La
På torsdag så kickar fotbolls-VM igång i Brasilien så vi börjar peppa här på Musikvideotoppen med Shakiras stiliga fotbollsvideo till ”La La La”. Låten var tidigare släppt i en annan version med en annan video, men återsläpptes nyligen på FIFA’s officiella VM-album i den här versionen.

Martin Berglund & Stödorkestern – Ett Liv Till
När vi hade med Martin Berglund & Stödorkesterns video ”En Hund På Rymmen” tidigare på Musikvideotoppen så lyckades dom hålla sig kvar alla tio veckorna på listan, vi plockar med senaste videon ”Ett Liv Till” som utmanare så får vi se om dom har samma flyt med den också! Låten är tagen från albumet ”Din Ungdom Ska Aldrig Dö” som släpptes i slutet på 2013. Nu är gruppen även aktuella med en ny trespårs-EP som heter ”Jag Sköt Konungen På Bänken I Väntan På Dig”.

First Aid Kit – My Silver Lining
Under veckan så släppte First Ait Kit sitt tredje studioalbum ”Stay Gold” som överösts med toppbetyg från musikkritikerna, här har vi deras nya lite ockulta video till ”My Silver Lining”. Videon filmades in i Paramour Mansion i Los Angeles med Elliot Sellers som regissör. Gruppen säger att dom med videon ville skapa en mystisk värld där ett hus sakta vaknar till liv, med budskapet att även om saker och ting förändras i livet och kan verka skrämmande så behöver man kämpa på.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 24

  1. Fredric axelsson skriver:

    bästa staten på en dag med Martin Berglund & stödorkestern 😀

  2. Ylva skriver:

    Dagens kick ger ”Babe Ain´t Rockin” med bästa Dodgers’ Dive feat. Mats Ronander & Rednex

Kommentarer inaktiverade.