Musikvideotoppen Vecka 23

Även denna vecka har vi Malin Jonsson på första plats med ”I Varje Andetag” och hon har nu haft topplaceringen under fyra veckor än så länge. Tidigare rekordet på listan innehavs av gruppen The Wife som höll sig på första plats under sex av sina tio veckor, så vi får se om Malin lyckas slå det rekordet.

Sen har vi tre nya videor på listan: Mimikry tog sig in på andra plats med ”Röda Fanor”, Dodgers’ Dive knep tredje plats med ”Babe Ain’t Rockin'” där dom har med sig rocklegendaren Mats Ronander och det gamla kultbandet Rednex som gästartister, och så har vi Ellen Pedersen på fjärde plats med jazziga låten ”När Du Går Iväg”. Sen så hänger även Dolly Dolores med på listan som nu är inne på sin femte vecka med ”Dancin'”.

Veckans topplista

# V
1. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 6

2. (NY) Mimikry – Röda Fanor 1

3. (NY) Dodgers’ Dive feat. Mats Ronander & Rednex – Babe Ain´t Rockin´ 1

4. (NY) Ellen Pedersen – När Du Går Iväg 1

5. (3) Dolly Dolores – Dancin´ 5

Veckans utmanarvideor

Me The Tiger – As We Really Are
Falubandet Me The Tiger är aktuella med en ny singel och video från deras kommande andra album som släpps i höst. Bandets låtskrivare Tobias har under flera år jobbat med ungdomar som levt med olika former utav psykisk ohälsa, som bollats runt mellan olika myndigheter och känt sig utanför samhället vilket ledde till att han skrev låten ”As We Really Are” baserat på deras berättelser. Även fast Me The Tiger bildades så sent som våren 2012 så har dom hunnit bygga upp en imponerande meritlista; bland annat så har gruppen uppträtt tillsammans med Vince Clarke (från Depeche Mode), blivit nominerade till årets band på Dalecarlia Awards samt tilldelats Falu Kommuns mångfaldsstipendium.

Timbuktu – Annie Leibovitz
På videofronten så hör Timbuktu till en utav mina personliga favoritartister, under dom senaste åren så har han pumpat ut ett flertal riktigt snygga och intressanta musikvideor och hans nya ”Annie Leibovitz” är inget undantag. Temat i videon är fotografier; Annie Leibovitz, som låten är döpt efter, är en känd porträttfotograf som jobbat åt tidningar som Rolling Stone, Vanity Fair och Vogue. Låten är tagen från albumet ”För Livet Till Döden” som släpptes under veckan.

Nawuel Dash – Rock-it
Här har vi Nawuel Dash’s debutsingel ”Rock-it”, en skön disco/dance/funk-dänga med en stilig animerad video. Även om det här är ett nystartat projekt så har Fernando Nawuel Fuentes, som ligger bakom Nawuel Dash, hängt med i musikbranschen ett bra tag. Tidigare så har Fernando skrivit låtar åt artister som Christian Waltz och David Lindgren i Melodifestivalen, samt själv varit med och körat åt Eric Saade både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Namnet Nawuel Dash är faktiskt taget från My Little Pony där en utav karaktärerna heter Rainbow Dash, och det var Fernandos dotter som gav honom detta artistnamn.

Jonas Schwartz – Music For You
Efter en längre tids dekadent leverne i Göteborg så tröttnade Jonas Schwartz på sena festkvällar och beslöt sig för att flytta till sin flickvän i Stockholm. Flykten från Göteborg gav Jonas inspiration till att skriva och spela in sitt andra album ”Expedition” som nu snart ska släppas. På det kommande albumet så har gitarrerna från debuten ”Six” fått lämna plats åt mer elektroniska ljudlandskap, här har vi singeln ”Music For You” som ett första smakprov från skivan. Den snygga videon har regisserats utav Sigrid Hemer Nordenhake.

Ariana Grande feat. Iggy Azalea – Problem
Ariana Grande släppte så sent som i lördags en musikvideo till låten ”Problem” som spås bli en utav sommarens stora hitar. Låten är årets än så länge snabbast säljande singel i USA och har tagit sig upp i topp på iTunes i hela 57 länder. Låten gästas utav hiphop-artisten Iggy Azalea och har faktiskt delvis skrivits utav svenske stjärnproducenten Max Martin.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.