Musikvideotoppen Vecka 22

Malin Jonsson letar sig upp till topplaceringen igen med ”I Varje Andetag” och har nu tillbringat tre utav fem veckor än så länge på första plats, inte illa! Sen var det en ny video som tog sig in på listan från förra veckans utmanare; Good Harvest med ”Bottom Dollar” som lägger sig på fjärde plats.

Veckans topplista

# V
1. (2) Malin Jonsson – I Varje Andetag 5

2. (1) Showdown State – Deuce Revamped 2

3. (3) Dolly Dolores – Dancin´ 4

4. (NY) Good Harvest – Bottom Dollar 1

5. (4) Drömriket – Arendal 3

Veckans utmanarvideor

Glass Animals – Pools
I Glass Animals senaste video ”Pools” får vi besöka ett suggestivt och spännande djungellandskap helt gjord i lera. Videons protagonist verkar sugas ner i någon form utav undervattensvärld, efter det har jag lite svårt att hänga med i handlingen men ni får kolla själva och göra er egna tolkning av videon. Gruppen kommer från Oxford i England och släpper i juni sitt debutalbum ”Zaba”.

Mimikry – Röda Fanor
Det är ju EU-val idag vilket förhoppningsvis inte undgått någon, så med valdagen till ära passar det väl bra med en politisk musikvideo från dalapunkarna Mimikry. I ”Röda Fanor” så delas det ut kängor mot ett gäng bekanta högerpolitiker, som i videon åker runt och vandaliserar skolor och andra institutioner. Låten är tagen från gruppens 20-årsjubileumsskiva ”Tjugo” som släpptes i april.

Ellen Pedersen – När Du Går Iväg
Här har vi Ellen Pedersens senaste video till den fantastiskt fina låten ”När du går iväg”. Tillsammans med ett gäng begåvade kompmusiker så spelades videon in live i Tambourine Studios i Malmö utav Nicklas Raab som filmat. Låten är tagen från hennes kommande EP som släpps den 11 juni.

Röyksopp & Robyn – Sayit
Robyn är tillbaka med en ny EP och musikvideo i samarbete med norska Röyksopp, det lär vi uppmärksamma här på sidan! Här är hennes experimentella video till ”Sayit” från EP:n ”Do It Again” som släpptes i veckan. EP:n är det senaste i skivväg som Robyn släppt sedan den väldigt framgångsrika skivtriologin ”Body Talk” från 2010. Det blev klädkedjan Hennes & Mauritz som fick äran att premiärsläppa videon genom deras nätmagasin H&M Life.

Dodgers’ Dive feat. Mats Ronander & Rednex – Babe Ain´t Rockin´
Vi har inte haft med så mycket bluesgung på listan senaste tiden så här kommer ”Babe Ain’t Rockin'”, där Dodgers’ Dive bjuder upp till dans på logen. Bandet har med sig ett gäng intressanta gäster i videon; på munspel får vi höra Mats Ronander, som tidigare spelat med artister som Ted Gärdestad, Robert Wells och ABBA bl a och som vi nyligen kunde se i gruppen Ravaillacz i Melodifestivalen 2013. Även det gamla kultbandet Rednex medverkar i videon, ett band som (också) firar 20-årsjubileum i år.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 22

  1. Richard Ashton skriver:

    Glass Animals are amazing!

Kommentarer inaktiverade.