Musikvideotoppen Vecka 21

”Deuce Revamped” blev framröstad till veckans video den här gången med nybildade Halmstads-gruppen Showdown State. Det är bandets första musikvideo och låten är tagen från deras debut-EP som dom släppte tidigare i år. Övriga videor på listan hänger kvar från förra veckan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Showdown State – Deuce Revamped 1

2. (3) Malin Jonsson – I Varje Andetag 4

3. (2) Dolly Dolores – Dancin´ 3

4. (1) Drömriket – Arendal 2

5. (5) Raindear – Grown Ups 2

Veckans utmanarvideor

Arcade Fire – We Exist
Omvända könsroller och HBTQ är ämnen som varit uppe på tapeten en hel del senaste tiden, något som även Arcade Fire fokuserat på i sin senaste video ”We Exist”. I videon får vi se Andrew Garfield, aktuell som Peter Parker i nya Spider-Man-filmerna, som testar på ett krogbesök i kvinnoutstyrsel. Om ni vill se gruppen uppträda live i sommar så får ni bege er iväg till Gröna Lund då dom kommer dit den 13 juni.

Good Harvest – Bottom Dollar
Under veckan så släppte folk-duon Good Harvest sin debutvideo till ”Bottom Dollar” från EP:n med samma namn. Med influenser från Simon & Garfunkel, Alison Krauss och Joni Mitchell så skapar duon finstämd country/americana på två gitarrer och vacker stämsång. Gruppen fick tidigare i år pris som ”Årets Nykomling” på Dalecarlia Music Awards, en nystartad musikgala för lokala akter i Dalarna.

Simon Norrsveden – Kär i vem som helst
Här har vi Simon Norrsvedens senaste singel där vi får veta att han kan bli ”Kär i vem som helst”, dock med vissa förbehåll. Låten är tagen från senaste kritikerhyllade albumet ”Gå, bli bra. Det kan nog ta ett tag” som släpptes i mars. Tidigare singeln ”Bloodsucker Boy” låg och snurrade på P3’s spellista under ett par månader och i samband med skivsläppet så har Simon turnerat landet runt, framöver så kan ni bland annat se honom uppträda på Debaser i Stockholm den 5 juni.

Eminem feat. Nate Ruess – Headlights
Eminem släppte nyligen en video till låten ”Headlights” tillsammans med Nate Ruess från gruppen FUN. Låten är en hyllning till Eminem’s mamma Debbie Mathers och videon släpptes den 11 maj då mors dag infaller i USA. Videon har regisserats utav Spike Lee och spåret är taget från Eminem’s senaste album ”The Marshall Mathers LP 2”.

Kadawatha – Crisis Too
Här kommer Kadawatha’s senaste lite mardrömslika video till sköna låten ”Crisis Too”. Nyligen så släppte Kadawatha sitt debutalbum ”The World Of Hypocrisis” och i samband med skivsläppet så har gruppen släppt tre musikvideor där ”Crisis Too” är deras senaste. Deras båda tidigare videor har vi också haft med här på Musikvideotoppen och båda har faktiskt lyckats nå topplaceringen, så ska bli intressant att se om även ”Crisis Too” kan ta sig in på listan.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.