Musikvideotoppen Vecka 20

Vi har Drömriket i topp på listan den här veckan, en nybildad svensk supergrupp med medlemmar från bland annat Hardcore Superstar och In Flames samt med Ralf Gyllenhammar, från Mustasch, på sång. ”Arendal” är gruppens första singel och musikvideo.

Sen har vi två till nya videor som tar sig in på listan från utmanarposition: Eddie Wheeler lägger sig på fjärde plats med ”Kom In I Mig” medan Raindear kniper femte platsen med ”Grown Ups”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Drömriket – Arendal 1

2. (3) Dolly Dolores – Dancin´ 2

3. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 3

4. (NY) Eddie Wheeler – Kom In I Mig 1

5. (NY) Raindear – Grown Ups 1

Veckans utmanarvideor

H.E.A.T – Mannequin Show
Spegel spegel på väggen där, säg vilka som he(a)tast i landet är? Svaret på den frågan skulle mycket väl kunna vara just H.E.A.T som i april släppte sitt fjärde studioalbum ”Tearing Down The Walls”. Albumet har fått lysande recensioner och ligger i topp bland dom mest kritikerhyllade svenska albumen för i år. Här har vi gruppens senaste musikvideo till ”Mannequin Show” i regi utav René U Valdes, som för övrigt också regisserat Drömrikets video ”Arendal” som nu ligger på första plats här på Musikvideotoppens lista.

Pharrell Williams – Marilyn Monroe
Man kan förstå att Pharrell Williams är poppis hos brudarna efter att ha medverkat i monsterhits som ”Get Lucky” med Daft Punk och ”Blurred Lines” med Robin Thicke under året som gått. Han har till och med blivit så poppis så han blivit kräsen, inte ens Marilyn Monroe, Cleopatra eller Jeanne d’Arc duger tydligen. ”Marilyn Monroe” är Pharrell’s senaste uppföljande singel efter ”Happy”, båda låtarna är tagna från albumet ”Girl” som släpptes i mars.

DNKL – Battles
Göteborgsakten DNKL släppte under veckan denna snygga musikvideo till deras andra singel ”Battles”. Även fast gruppen bara släppt två låtar än så länge så har dom ändå hunnit avverka en turné i Tyskland, samt blivit bokade till spelningar runt om i Europa inför våren och sommaren. Bland annat kan man se dom uppträda på Roskilde-festivalen i Danmark i sommar. Videon till ”Battles” har regisserats utav Tim Winter från produktionsbolaget Silverbullet Film.

Showdown State – Deuce Revamped
Likt en rejäl uppercut i solar plexus så får vi här se Halmstads-gruppen Showdown State leverera den ösiga punkrock-dängan ”Deuce Revamped”. Videon är inspelad i bandets egna replokal med Martin Björnlund bakom kameran. På papperet så kan Showdown State se ut som en ganska märklig konstellation; det skiljer över 20 år mellan yngsta och äldsta medlemmen, dom kommer alla från olika sorters musikkretsar och bor på skilda orter. Men medlemmarna säger ändå att dom befinner sig på samma våglängd och att dom kompletterar varandra tack vare olikheterna.

Lana Del Rey – West Coast
Under veckan så släppte Lana Del Rey denna stilrena film noir-inspirerade musikvideon till singeln ”West Coast”. Låten är hennes första singel från kommande albumet ”Ultraviolence” som släpps i juni, och som hon har jobbat på tillsammans med Dan Auerbach från The Black Keys.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.