Musikvideotoppen Vecka 19

Malin Jonsson hänger kvar i toppen den här veckan med ”I Varje Andetag”. Ny på listan för denna gång är Dolly Dolores med videon ”Dancin'” som tar sig in på tredje plats. Men Dolly’s video är ändå inte helt ny Musikvideotoppen, för er som följt sidan så har ni kanske sett att hennes tidigare version av låten har legat med på listan. Då var låten på svenska och hade titeln ”Dansa”, här är alltså en ny variant med engelsk text.

Veckans topplista

# V
1. (1) Malin Jonsson – I Varje Andetag 2

2. (2) Heroic – Voltaire 2

3. (NY) Dolly Dolores – Dancin´ 1

4. (3) Roenik – I’m Still Here 3

5. (4) Weaver – From Different Trees 7

Veckans utmanarvideor

Queens Of The Stone Age – Smooth Sailing
Klackarna i taket och hattarna på sne är det som gäller i videon ”Smooth Sailing” med Queens of the Stone Age. Här får vi följa med ett gäng glada festprissar på en blöt kväll som inte riktigt slutar efter planerna. Låten är tagen från albumet ”…Like Clockwork” som släpptes för ungefär ett år sen och sedan dess så har gruppen pumpat ut ett flertal videor till låtarna från skivan. Bland annat så har dom gjort fem animerade musikvideor som satts ihop till en kortfilm under namnet ”…Like Clockwork”.

Raindear – Grown Ups
Bakom artistnamnet Raindear hittar vi Rebecca Bergcrantz, en sångerska och producent som för närvarande är bosatt i Piteå där hon studerar på Musikhögskolan som jazzsångerska. Men projektet Raindear kan man inte direkt kalla jazz, utan beskrivs istället som forest-electro eller Disney-trance utav Rebecca själv. I mars så släppte Raindear sin debut-EP ”The Game EP” som den snygga låten ”Grown Ups” är tagen ifrån.

Beyoncé – Pretty Hurts
Här har vi Beyoncé’s senaste väldigt starka video till ”Pretty Hurts” där hon belyser baksidorna från skönhetsindustin och från den skönhets-hets som finns i samhället. Låten är tagen från hennes självbetitlade album som även har undertiteln ”The Visual Album”, där varje låt har fått en egen musikvideo.

Drömriket – Arendal
Drömriket är en ny och riktigt intressant konstellation som består utav Niclas Engelin (från In Flames), Adde Andreasson (Hardcore Superstar), Jonas Slättung (musiker och programledare i P4 Morgon Göteborg) samt Ralf Gyllenhammar (Mustasch) på sång. ”Arendal” är gruppens första singel som är en hyllning till förorten, speciellt till Tynnered i Göteborg där videon spelats in. Men låten beskrivs också som en varnande spark uppåt för att visa på en stadsdel som har försummats på grund utav uteblivande satsningar. Videon har regisserats utav René U Valdes och låten är tagen från kommande debutalbumet som släpps senare i maj.

Eddie Wheeler – Kom In I Mig
Från en Göteborgsakt till en annan; här har vi Eddie Wheeler’s senaste video ”Kom In I Mig”. Riktigt härlig låt med hög hitpotential. Tillsammans med bandet Wheeler, som grundades redan 2000, så har Eddie rest runt och avverkat över 200 spelningar i USA, Nya Zealand, Tyskland och England. Under 2006 så följde programmet Raggadish med Eddie på en turné i England, vilket resulterade i en mycket uppskattad dokumentär som skapade ett stort intresse för Eddie och hans musik. ”Kom In I Mig” är Eddie’s första singel utav tre som är planerade att släppas under våren/sommaren 2014.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 19

  1. Pingback: Musikvideotoppen! | Eddie Wheeler

Kommentarer inaktiverade.