Musikvideotoppen Vecka 18

Under veckan som gått så var det Malin Jonsson som plockade hem flest röster och lägger sig därmed i topp med schlageraktiga musikvideon ”I Varje Andetag”. Även Heroic tog hem en hel del röster och tar sig in på andra plats med ”Voltaire”, en video som spelats in på rättspsykiatriska kliniken i Säters sjukhus.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Malin Jonsson – I Varje Andetag 1

2. (NY) Heroic – Voltaire 1

3. (1) Roenik – I’m Still Here 2

4. (3) Weaver – From Different Trees 6

5. (2) Ola – Jackie Kennedy 2

Veckans utmanarvideor

Dolly Dolores – Dancin´
Vi inleder bland veckans utmanare med ett kärt återbesök; Dolly Dolores låt ”Dansa” fast i den nya engelska varianten. För er som följt sidan så kanske ni har sett att den tidigare svenska originalversionen har legat med på Musikvideotoppen. Då låg videon på andra plats under flera veckor men tog sig aldrig upp på första plats så här får videon en ny chans att ta sig upp i toppen. Låten har fått ett bra mottagande sen den släpptes, bland annat så har den tagit sig in på P3’s C-lista vilket innebär att den spelas nästan dagligen på radion.

The Gloria Story – Born To Lose
Under senhösten 2013 så var The Gloria Story ute på turné i Skandinavien tillsammans med Black Star Riders, ett band som består utav medlemmar från Thin Lizzy. Under turnén så spelades denna video in till sköna punkrock-dängan ”Born To Lose”, tagen från skivan med samma namn som släpptes för ungefär ett år sen. Videon är filmad och producerad utav Snowbox Studios.

Lindsey Stirling feat. Lzzy Hale – Shatter Me
Lindsey Stirling släppte denna stiliga musikvideo under veckan till låten ”Shatter Me” tillsammans med sångerskan Lzzy Hale (från gruppen Halestorm). Låten kan beskrivas som ett hopkok på rock och dubstep ackompanjerat av klassisk fiol, en ganska annorlunda blandning som fungerar förvånansvärt bra. Det som jag tycker är intressant med Lindsey Stirling är att hon som violinist lyckats bli ett så pass stort artistnamn inom popkulturen, annars brukar det mest vara sångare som blir kommersiellt framgångsrika när dom släpper musik under sitt egna namn.

Trio Gordon – Det Vi Inte Vet
Här har vi en lite lurig video med Trio Gordon till ”Det vi inte vet”. Låten skulle kunna beskrivas som experimentell och lekfull jazz. Ibland kan jazz ha en tendens att bli svårlyssnat och krävande, men ”Det vi inte vet” tilltalar ändå på ett ganska direkt sätt utan att det för den sakens skull känns platt eller tråkigt. Gruppen har tidigare släppt två fullängdsalbum innan den här singeln.

Katy Perry – Birthday
Den där Katy Perry är allt en riktig lustigkurre. I senaste videon till ”Birthday” så besöker hon fem födelsedagskalas utklädd till olika udda karaktärer och ställer till med kaos. Bland annat får vi se henne som Goldie, den 70+ burleska dansösen som underhåller på ett pensionärshem. Det lustiga är att ingen utav dom övriga på kalasen vet om att det är Katy Perry. Videon börjar med en lång presentation utav karaktärerna, om ni vill gå direkt till låten så kan ni hoppa fram två minuter i videon.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.