Musikvideotoppen Vecka 17

Inte mindre än tre nya videor lyckades ta sig in på listan den här gången från förra veckans utmanare, Roenik tar sig hela vägen upp i topp med ”I’m Still Here”. Ola tar sig in på andra plats med ”Jackie Kennedy” och Manny Ribera lägger sig på femte plats med ”Lagerboy”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Roenik – I’m Still Here 1

2. (NY) Ola – Jackie Kennedy 1

3. (2) Weaver – From Different Trees 5

4. (1) Tyred Eyes – Lunar Escapade 3

5. (NY) Manny Ribera – Lagerboy 1

Veckans utmanarvideor

Heroic – Voltaire
Här får vi hänga med Heroic på besök inne på rättspsykiatriska kliniken i Säters sjukhus där videon till ”Voltaire” spelats in. Videon speglar en mörk insyn i människors eviga inre jakt på svar, bekräftelse och befrielse från ånger och dömande. Cinemavision har producerat musikvideon och gruppen själva står för manus.

Calvin Harris – Summer
Sommaren närmar sig med stormsteg vilket i vanlig ordning brukar innebära sol, bad och sommarplågor på radion. Calvin Harris – Summer känns som en stark kandidat till det sistnämnda, en låt och video som släpptes häromveckan och som redan börjat gå varm på radiokanalerna.

Lykke Li – No Rest For The Wicked
Lykke Li är aktuell med nya albumet ”I Never Learn” som släpps den 5 maj, här är videon till hennes senaste singel ”No Rest For The Wicked”. Videon kan beskrivas som ett tungt kärleksdrama i regi utav Tarik Saleh. Det kommande albumet är hennes tredje i ordningsföljd och blir uppföljaren till 2011 års album ”Wounded Rhymes” som resulterade i Grammis-priser för årets album samt för årets artist.

Anvil – Eat Your Words (Hope In Hell)
Det kanadensiska bandet Anvil kom till Sverige förra sommaren för att uppträda på Getaway Rock Festival, i samband med uppträdandet så passade dom på att spela in två musikvideor i Valbo. Båda videorna har regisserats utav René U Valdes och alldeles nyligen så hade senaste videon ”Eat Your Words” premiär. Gruppen bildades redan 1978 och var då ett utav dom stora och inflytelserika namnen på Heavy Metal-scenen, senare akter som Metallica, Slayer och Anthrax säger sig ha inspirerats utav gruppen. Efter 80-talet föll bandet i glömska men har blivit populära nu igen efter att dokumentären ”The Story of Anvil” spelades in 2008.

Malin Jonsson – I Varje Andetag
Dalamusikern Malin Jonsson har hängt med i musiksvängen ett bra tag, 1998 bildade hon sin första grupp Illusion. På senare år så har hon under sitt egna namn uppträtt i program som Go ’Kväll och Eftersnack, turnerat ihop med Björn Skifs och haft ett flertal låtar som utmanat till Svensktoppen. Nu är hon på gång med en ny skiva och släppte nyligen den svängiga schlagerdängan ”I Varje Andetag” som hon även spelat in den här video till.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.