Musikvideotoppen Vecka 16

Den här veckan domineras listan utav Göteborg, dom flesta akterna i toppen verkar ha någon form utav koppling till staden. Tyred Eyes är en utav dessa akter som härstammar från Göteborg och dom tar sig upp på första plats med ”Lunar Escapade”. Den Stora Vilan är ny på listan och tar sig in på fjärde plats med western-inspirerade videon ”När jag var på botten”.

Veckans topplista

# V
1. (2) Tyred Eyes – Lunar Escapade 2

2. (1) Weaver – From Different Trees 4

3. (4) Petra Haraldson – Lyssnar Bakom Ord 2

4. (NY) Den Stora Vilan – När Jag Var På Botten 1

5. (5) Opus Symbiosis – Icebreaker 4

Veckans utmanarvideor

Clean Bandit feat. Sharna Bass – Extraordinary
Brittiska electro-gruppen Clean Bandit har senaste tiden toppat spellistorna på radio och Spotify med låten ”Rather Be”, här har vi deras senaste musikvideo till ”Extraordinary” som släpptes för en vecka sen. Ett signalement för gruppen är deras utstickande sound då dom brukar blanda electronica och house med inslag utav klassisk musik på ett ganska originellt och välgjort sätt.

Manny Ribera – Lagerboy
”Vem tusan är Lagerboy?” är frågan som alla ställer sig. Ja här får vi se han i egen hög person, bandet Manny Ribera har nämligen lyckats fånga honom på film i deras musikvideo. Vi får se han busa och spexa omkring på stan, sno saker och dricka upp folks öl (kan det vara Hobgoblin månne?). Låten har spelats en hel del på P3 under programmet P3 osignat då gruppen tidigare inte haft något skivkontrakt, men alldeles nyligen så blev dom faktiskt signade utav bolaget Transubstants Records.

Roenik – I’m Still Here
Här har vi Roeniks video till senaste singeln ”I’m Still Here”. Gruppen frontas utav Niels Nankler, en musiker med många järn i elden. Förutom att han sjunger i Roenik så är han med i Timo Räisänens kompband och sen är han dessutom medlem i gruppen Me & My Army som frontas utav Kleerup. Videon spelades in i Lyckholms Bryggerier, ett gammalt nedlagt ölbryggeri där det sedan flera år tillbaks har bedrivits kulturverksamhet i form utav replokal, studio och livescen. Nu ska dessvärre stora delar utav Lyckholms rivas, så därför ville Niels föreviga lokalerna i denna sista video från bryggeriet.

Ola – Jackie Kennedy
Efter att Olas senaste singel ”Jackie Kennedy” gjort succé i Ryssland och Italien, där den sålt dubbel platina, så är det nu dags för lanseringspremiär även här i Sverige. Låten är tagen från albumet ”Carelessly Yours” som släpptes den 15 januari. I videon så får vi bland annat se Ola själv i rollen som ”Jackie”.

Coldplay – Magic
Under veckan så släppte Coldplay en video till sin senaste singel ”Magic” som är tagen från kommande albumet ”Ghost Stories”. Till videon så har bandet fått den stora äran att ha svenske Jonas Åkerlund som regissör. Riktigt mysig video i 1920-tals stumfilms-anda som utspelar sig på en cirkus där vi får se skådespelerskan Zhang Ziyi i en utav rollerna (känd från bland annat filmerna Crouching Tiger, Hidden Dragon och Rush Hour 2) samt bandets sångare Chris Martin i rollen som trollkonstnär.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.