Musikvideotoppen Vecka 15

Hej nu är jag, Axel, tillbaka och skriver här igen. Har varit borta senaste två helgerna så har då fått hjälp med sidan utav Sofie som brukar hoppa in och gästskriva här ibland.

Weaver lyckades klättra upp i topp igen med ”From Different Trees” denna vecka. Tyred Eyes tar sig in på andra plats med den stiliga datoranimerade videon till ”Lunar Escapade”. Petra Haraldson är också ny på listan med ”Lyssnar Bakom Ord” på fjärde plats, en video som hon valt att dedicera till dom utsatta kvinnor som kämpar för att ta sig ur och ta sig vidare ifrån destruktiva förhållanden.

Veckans topplista

# V
1. (2) Weaver – From Different Trees 3

2. (NY) Tyred Eyes – Lunar Escapade 1

3. (3) Lacrosse – 50% Of Your Love 2

4. (NY) Petra Haraldson – Lyssnar Bakom Ord 1

5. (1) Opus Symbiosis – Icebreaker 3

Veckans utmanarvideor

Donkeyboy – Crazy Something Normal
Norska Donkeyboy är tillbaka, gruppen som för ett par år sen hade en superhit med låten ”Ambitions”. Till senaste singeln ”Crazy Something Normal” så har dom släppt denna färgglada video som regisserats utav Mats Udd. Inför videoinspelningen så säger Mats att han ville bygga något, samtidigt som det är en lyx att få kladda ner sina klienter med färg. Resultatet blev såklart levande sprayburkar.

Den Stora Vilan – När Jag Var På Botten
Nu blir det allmoge-western med Den Stora Vilan i videon till ”När jag var på botten”. Med inspiration från gamla westernfilmer och med kostymer från 20-talet så bjuds det på en historia om blodshämnd. Det lite bluesiga retro-soundet för tankarna till bandet Graveyard, som i mitt tycke släppte några utav 2011 och 2012 års bästa skivor, men med sång på svenska vilket gör det extra intressant. Videon har regisserats utav Joan Manuel Urquiaga Valdes.

Lady Gaga – G.U.Y.
Popmonstret Lady Gaga släppte nyligen en musikvideo till ”G.U.Y.” och i vanlig ordning när det gäller Gaga så har hon varit väldigt ambitiös när det gäller videoinspelningen. Under namnet ”G.U.Y. – An ARTPOP Film” så finns videon i en 12 minuters kortfilmsversion, sen finns även denna nerkortade version som är själva musikvideon. Låten är tagen från albumet Artpop som släpptes i november 2013.

B Robin feat. J-Son – Fired
Här har vi Robin Bengtssons senaste singel, och därmed sin andra singel under nya artistnamnet B Robin. Låten ”Fired” är en skön r’n’b-dänga som bara några timmar efter sin release lyckades toppa iTunes låtlista. Låten gästas utav J-Son på rap, som tidigare jobbat ihop med artister som Pitbull, Adam Tensta, Eric Saade och Salem Al Fakir bland andra.

Revoked – Hard To Breathe
Hardcorebandet Revoked från Borlänge får stå för veckans tyngre utmanarbidrag med ”Hard To Breathe”. Låten är tagen från kommande albumet ”Drowning Out The World” som släpps i maj. Videon har regisserats utav Natanael Ericsson och spelades in i ett före detta pappersbruk som numera är övergivet. Tanken med videon var att illustrera ett icke-fungerande förhållande som man upplever att man kvävs i.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 15

  1. Erik Frank skriver:

    Bra kvinna i huvudrollen och snyggast foto.

Kommentarer inaktiverade.