Musikvideotoppen Vecka 13

Förra veckan var det Weaver – From Different Trees som tog hem segern här på Musikvideotoppen. Denna vecka bjuds det på videos från olika delar av vårt avlånga land men också från resten av världen – allt från Växjö till New York. Bland utmanarvideorna kan man bland annat få lära sig om hur det kan vara att bestiga Mount Everest eller sätta sig in i fenomenet ”selfies”. Håll till godo.
/Gästskribent Sofie Tedenstad från Musikvideobloggen

Veckans topplista

# V
1. (NY) Weaver – From Different Trees 1

2. (NY) 2 Blyga Läppar – Världens Bästa Tjej 1

3. (NY) Opus Symbiosis – Icebreaker 1

4. (1) Driftwood Company – Darlin Cory 2

5. (5) We Live In Trenches – The Spectacle Is Everywhere 4

Veckans utmanarvideor

Kinetics – The Ocean
Kinetics är ett band från Växjö som spelat tillsammans i ungefär ett år. Det hela började med att grannarna Fredrik och David ville skapa någonting nytt och fräscht. De slog sig ihop med Jesper och Daniel och bildade Kinetics. Senaste singeln The Ocean har fått en video som innehåller mjuka rörelser, närhet och intensitet.

Public Service Broadcasting – Everest
Dags för historialektion. Public Service Broadcasting använder gamla offentliga informationsfilmer, arkivmaterial och propagandamaterial för att försöka ”dra lärdomar om dåtiden genom musik för framtiden”. Just den här musikvideon baseras på filmen ”The Conquest of Everest” från 1953 som handlar om Sir Edmund Hillary och Tenzing Noray´s första framgångsrika bestigning av Mount Everest.

Death Ray Boot – Make Up My Own World
Malmöband som får in både ilska och humor i sin video till Make up my own world. De har spätt ut den klassiska bandvideon med lite scener från en spelkväll, helt enkelt. Regissör är Marcus Witold.

Lacrosse – 50% Of Your Love
Den här videon svämmar över av lekfulla kameravinklar och skönt kaxiga klipp. Själva säger de att de är inspirerade av Jay Z´s video till ”99 problems”, och visst kan man se likheterna. Lacrosse är för övrigt från Stockholm och har nyss släppt sitt tredje album.

Chainsmokers – Selfie
En låt om ett av de stora begreppen just nu: Selfies. En selfie är ju ett fotografiskt självporträtt, fotograferad med en handhållen digitalkamera eller mobil. En låt som kan bli både ett inlägg i debatten och en stor självironisk dansgolvshit.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.