Musikvideotoppen Vecka 12

Den här veckan har vi Driftwood Company i toppen med ”Darlin Cory”. Om ni gillar låten så kan jag rekommendera er att kolla in dokumentären ”The Windwagon Project” som bandet gjort soundtracket till. I dokumentären så får vi följa ett gäng män, bland annat medlemmar från Driftwood Company, som bygger en seglande prärievagn och som dom genom vindkraft färdas med över Nevadaöknen. Dokumentären sändes på SVT 2 för drygt en vecka sen och finns nu tillgänglig här på SVT Play.

Stadens vackraste Generalerna tar sig också in på listan från att ha varit utmanare förra veckan. Dom lägger sig på andra plats med ”Vackrast i stan”.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Driftwood Company – Darlin Cory 1

2. (NY) Generalerna – Vackrast I Stan 1

3. (1) Fatal Smile – Like A Rockstar 2

4. (5) Five Grams Of Perfection – Drowning 5

5. (2) We Live In Trenches – The Spectacle Is Everywhere 3

Veckans utmanarvideor

Weaver – From Different Trees
Här får vi se Weaver’s första video ”From Different Trees” växa fram, helt från grunden. Videon är gjord utav Johan Weber själv, som är artisten Weaver’s riktiga namn, och består utav över 1400 stop motion-bilder. Idag så släpps debut-EP:n ”Aiming For Doves” som låten är tagen ifrån och det har firats med spelningar på Bengans Skivbutik och Pustervik under dagen. I kompbandet så har Weaver med sig bland annat Victor Furbacken från Hästpojken och Niels Nankler som spelat med Timo Räisänen.

Opus Symbiosis – Icebreaker
Nu kommer det en video från Finland. Opus Symbiosis bildades 2003 i Jakobstad/Pietarsaari och beskriver sin musik som experimentell progressiv rock. ”Icebreaker” är tagen från senaste EP:n ”Monster” som släpptes i september och just nu så jobbar gruppen på ett fullängdsalbum.

2 Blyga Läppar – Världens Bästa Tjej
Låt mig presentera: 2 Blyga Läppar som är världens bästa band, med världens bästa video till låten ”Världens Bästa Tjej”! …eller? Ja, enligt dom själva så är det så det ligger till i alla fall. Lite självförtroende har ju aldrig skadat och det är ju en kul låt och video åtminstone, där vi får hänga med den otursförföljde protagonisten som är på väg till bröllop.

Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’
Med bara två ynka poäng så fick Ace Wilder se sig omsprungen på mållinjen av Sanna Nielsen i Melodifestivals-finalen förra veckan. Men jag misstänker att det inte är nåt Ace hänger läpp över. Låten ”Busy Doin’ Nothin'” har sedan finalen legat i topp som mest spelade låten på Spotify, samt varit en av dom mest köpta låtarna på iTunes och snurrats flitigt på radion så man kan ju ana att Ace har lyckats nå sin önskan om att tjäna pengar i sömnen, som hon sjunger om i låten. Här är hennes video som släpptes förra veckan.

DNKL – Hunt
DNKL är en svensk nybildad electronica-grupp som det låter väldigt lovande om. Gruppen har än så länge bara släppt två låtar men är redan aktuella med en turné i Tyskland nu i mars samt spelning på Roskildefestivalen i sommar. ”Hunt” är första singeln som släpptes för ett par månader sen och här har vi videon till låten. Nyligen släppte gruppen sin andra singel ”Battles” som dom håller på att spela in en video till.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.